Στις προετοιμασίες για το παραδοσιακό κουρμπάνι της Ζωοδόχου Πηγής στα Καλύβια βρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου
Σε ανάρτηση του χθες Πέμπτη ανέφερε:
Όμορφοι άνθρωποι, παράδοση και ατελείωτα κρεμμύδια!
Παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής για τα Καλύβια και, όπως κάθε χρόνο, ετοιμάζουμε το παραδοσιακό κορμπάνι.
Η πραγματική ομορφιά του Δήμου μας είναι οι άνθρωποί του, οι μνήμες τους και οι ιστορίες που περνούν από γενιά σε γενιά.
Γι’ αυτό και φέτος ήταν εκεί το Saronikos Synergy, με τη δράση «Μια Μικρή Ελλάδα στον Σαρωνικό», μαζί με τους Προσκόπους, για να καταγράψουν αυτή την όμορφη παράδοση και να τη διατηρήσουν ζωντανή στον χρόνο.
Το κορμπάνι θα διατεθεί σήμερα μετά τον εσπερινό στο Πάνειο και αύριο μετά τη Θεία Λειτουργία.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι με αγάπη αυτές τις ημέρες βοήθησαν στην προετοιμασία, την αγαπημένη μας Σώσω, τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Σωτήρχο, την Δημοτική Ομάδα και φυσικά τους χορηγούς μας.
Να είμαστε καλά και του χρόνου, να ξαναβρεθούμε γύρω από τα καζάνια, να ακούμε συνταγές, να μοιραζόμαστε ιστορίες και να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας.
















































