Καταγγελία ΚΠΑΜΡ: Τα ρέματα δεν είναι χωματερές ούτε χώροι στάθμευσης χωματουργικών μηχανημάτων


Ακολουθεί η Καταγγελία της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος για την παράνομη δραστηριότητα που ασκείται δίπλα στο Μεγάλο Ρέμα, από επαγγελματίες χωματουργικών εργασιών.

Η καταγγελία είναι επώνυμη και υπογράφεται τόσο από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος, όσο και από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών “Δασαμάρι SOS”. Απευθύνεται δε, όπως ορίζεται για τις σχετικές διαδικασίες στις κάτωθι υπηρεσίες:

1. στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με με Α.Π. 10466/1551/3-7-17
2. στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος με ΑΠ 1167/3-7-17

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test στην Ανάβυσσο

3. στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων με ΑΠ 141234/3-7-17
4. στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με ΑΠ 54791/3043/3-7-17

Κοινοποιείται δε, στον περιφερειακό Συμπαραστάτη και τον Συνήγορο του Πολίτη.

Το κείμενο της καταγγελίας, έχει ως εξής:
Ραφήνα 3 Ιουλίου 2017

Με την παρούσα επιστολή μας καταγγέλλουμε τους υπευθύνους της επιχείρησης Παλπατζής Σταύρος (χωματουργικές εργασίες), για την απόρριψη αδρανών υλικών και προϊόντων κατεδαφίσεων και εκσκαφών εντός των ορίων της ζώνης του Μεγάλου Ρέματος στη Ραφήνα και συγκεκριμένα ακριβώς στο ύψος του νεκροταφείου Ραφήνας.

Δείτε ακόμα:  Αποπλάνηση 12χρονης στον Μαραθώνα: Κανείς δεν σκέφτεται το κορίτσι - Αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο και να πηγαίνει στη Ραφήνα

Τον τελευταίο καιρό αλλά και παλαιότερα, έχουμε γίνει μάρτυρες της καταγγελλόμενης δραστηριότητας, η οποία εκτελείται με φορτηγά των καταγγελλομένων τα οποία εισβάλλουν στη ζώνη οριοθέτησης του ρέματος και με ανατροπές αδειάζουν το φορτίο τους. Επιπλέον, ο χώρος έχει μετατραπεί σε μόνιμο χώρο στάθμευσης μηχανημάτων της εν λόγω επιχείρησης.
Επειδή παρά τις προφορικές παρεμβάσεις μας προς τους υπευθύνους της επιχείρησης, η παράνομη δραστηριότητα αντί να διακοπεί συνεχώς εντείνεται με απίθανες δικαιολογίες περί «προσωρινής απόθεσης σε ιδιόκτητη περιοχή», σας καταγγέλλουμε επίσημα το γεγονός και παρακαλούμε για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και μαζί της το προσβεβλημένο βάναυσα περιβάλλον του μεγαλύτερου και οικολογικά σημαντικότερου ρέματος της Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνα, για τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα Αρρένων 2005

Υπογράφεται δε, από τα μέλη της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματο και συνυπογράφεται από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών «Δασαμάρι SOS»

burnland.blogspot.gr

rema_rafina_mpoulntozes2