Καταγγελίες: Ετοιμάζονται να βάλουν στα κρυφά πιστούς στις εκκλησίες για τους Χαιρετισμούς

Παρά την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και τα ολοένα και αυξανόμενα ημερήσια κρούσματα, φαίνεται πως μερίδα ιερέων ετοιμάζεται να παραβεί τους περιορισμούς και να ανοίξει τους ναούς.

Όπως μεταφέρει το thesstoday.gr, υπάρχουν καταγγελίες για εκκλησίες στη Θεσσαλονίκη που δημιουργούν κρυφές λίστες πιστών που θα παρακολουθήσουν από κοντά την προσεχή Παρασκευή τους πρώτους Χαιρετισμούς, στις 7 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πιστή η οποία αποκαλύπτει τα σχέδια αυτά, αναφέρει: «Ενημερώθηκα από ψάλτη που τυγχάνει να είναι φίλος μου ότι την Παρασκευή θα επιτρέψουν στους πιστούς να παρακολουθήσουν από κοντά τους Α’ Χαιρετισμούς, βάζοντάς τους από την… πίσω πόρτα».

Ο Ιωάννης Κιούμης, καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε στο ThessToday.gr τις ανησυχίες του για το συγκεκριμένο φαινόμενο, θέτοντας ως παράδειγμα τον τότε κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και τις αποφάσεις που έλαβε όταν ήλθε αντιμέτωπος με την πανώλη, πριν από 200 χρόνια.

«Αυτό το διάστημα ασχολούμαι με την καραντίνα που εφήρμοσε ο Καποδίστριας πριν 200 χρόνια, στην επιδημία της πανώλης. Εξέδωσε διάταγμα και απαγόρευσε όλες τις θρησκευτικές τελετές. Κίνηση που πέτυχε. 200 χρόνια μετά δεν συμβαίνει το ίδιο», τόνισε ο κ. Κιούμης και πρόσθεσε: «Η ιεραρχία εν έτει 2021 λέει ότι “πρέπει να πηγαίνετε” στις εκκλησίες. Είναι κάτι που με ανησυχεί, δεν υπάρχει λόγος να συμβαίνει αυτό».

Ερωτηθείς για το αν η λειτουργία της εκκλησίας αποτελεί πηγή διασποράς του κορωνοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας απάντησε: «Φυσικά και είναι. Ίσως είναι μικρότερη από άλλες πηγές, όμως είναι κάτι που μπορούμε εύκολα να σταματήσουμε, αλλά αντ’αυτού δεν σταματάμε».

aftodioikisi.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.