Καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Παλλήνης για σεξιστική συμπεριφορά: “Την τρώει ο κ@λος της”! (βίντεο)

Τον Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο καταγγέλλουν για σεξιστική συμπεριφορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης “ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ”

Αναλυτικά στην καταγγελία τους αναφέρουν:

Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης συμπεριφοράς του Δημάρχου Παλλήνης προς τις γυναίκες δημοτικούς συμβούλους. Αυτή τη φορά, αποδέκτης ήταν η Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης “ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ” κ. Κόπτη Μίλια.

Το ανοιχτό μικρόφωνο εξέθεσε τον κ. Θ. Ζούτσο, αφού ακούστηκε να σχολιάζει μετά την τοποθέτηση της συμβούλου που προφανώς διαφωνούσε “Την τρώει ο κ…. της”.

Δείτε ακόμα:  Ξεκινούν τον Αύγουστο οι εργασίες κατασκευής αποχετευτικού δικτύου από την ΕΥΔΑΠ στη Λ. Λαυρίου

Μετά την πρώτη αντίδρασή της δημοτικής συμβούλου κ. Αμοργιανού Μαρίας, είναι χαρακτηριστικό πως ο δήμαρχος χαμογελούσε. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που θεωρούμε εντελώς υποκριτικό και προσχηματικό, αφού συνέχισε να σχολιάζει απαξιωτικά, πάλι με κατά λάθος ανοικτό μικρόφωνο, και την τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης κ. Ειρήνης Κουνενάκη. Και στο παρελθόν οι απόψεις που έχει εκφράσει ειδικά για τις γυναίκες – δημοτικούς συμβούλους χρήζουν καταγγελίας. Χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “θέλετε να κάνετε σούσουρο”, ότι είστε κομματικές εντεταλμένες’ ή ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό (;) χώρο, χρησιμοποιώντας ακόμη και επικοινωνιακές τεχνικές για να παρεμποδίσει τον ισότιμο διάλογο

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Φορτηγό συγκρούστηκε με τζιπ, το γύρισε ανάποδα και κατέληξε σε στάση λεωφορείου! (φωτό)

Είναι φανερό πως δεν πρόκειται για πολιτική αντιπαράθεση αλλά για επιχείρηση σεξιστικής επίθεσης και απαξίωσης. Δυστυχώς, πρόκειται για νοοτροπία ενσωματωμένη στην εξουσία που νομίζει πως διαθέτει, εκφράζοντας και τη συνολική αντίληψη διοίκησης που έχουν τέτοιοι άνθρωποι..

Ζητάμε από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας να καταδικάσει αυτήν την επαναλαμβανόμενη, σεξιστική και φαλλοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου Παλλήνης.

Στην εποχή του Me Too, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, σ αυτά τα φαινόμενα σεξιστικής βίας και ούτε μπορούν να μένουν ατιμώρητα..

Δείτε ακόμα:  Έφτασε η ώρα Αττική Οδός & Προαστιακός να έρθουν στη Ραφήνα - Τι είπε ο Κ. Καραμανλής

Συχνά η βία -λεκτική και μη- είναι δίπλα μας και είναι αόρατη.

Στο χέρι μας είναι να αντιδράσουμε προκειμένου να σταματήσουν παρόμοια φαινόμενα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Ειρήνη Κουνενάκη
Μαρία Αμοργιανού
Μίλια Κόπτη