Καταρρακτώδης βροχή και χαλάζι στην Αττική – Που υπάρχουν προβλήματα

Η κακοκαιρία πλήττει την Αττική. Αυτή την ώρα έχουμε καταιγίδες στα Βόρεια Προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Η καταρρακτώδης βροχή που σαρώνει το λεκανοπέδιο, προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους δρόμους.

Σύμφωνα με την τροχαία Αττικής, αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στις οδούς:

  • Μεσογείων από Κατεχάκη προς κέντρο
  • Κηφισός από Λένορμαν μέχρι Φιλαδέλφεια, τμήμα εισόδου
  • Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας προς κέντρο

Υπάρχουν αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως και κλήσεις στην Πυροσβεστική για απάντληση υδάτων. Σύμφωνα με την Αττική Οδό, αυτή την ώρα υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, 10-15 λεπτά από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας, όπως και καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα, 15-20 λεπτά από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

 

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Ελλάδα έως την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο αεροχείμαρρος εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνηση του αεροχειμάρρου καθορίζει την δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.

Σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, εκτός από τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα, όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατά τις βραδινές ώρες.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.