Κατερίνα Λέχου: Δεν θέλω να έχω «κολλητή» φίλη – Επί χρόνια αναζητούσα την τρυφερότητα που δεν πήρα από τη μαμά μου

Στη σχέση της με τον χρόνο, στους γονείς της, αλλά και στην ψυχοθεραπεία, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Λέχου σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Η δημοφιλής ηθοποιός αποκάλυψε τον λόγο που δεν διστάζει να πει την ηλικία της, σημειώνοντας ότι «Λέω την ηλικία μου και φεύγει το βάρος από πάνω μου», και προσθέτοντας: «Το μόνο κουδούνι που μου χτύπησε ήταν πριν δύο χρόνια, στα 55 μου, που είδα ότι πλέον κουράζομαι λίγο πιο εύκολα και θέλω να κάνω μόνο πράγματα που θέλω πραγματικά».

Κατερίνα Λέχου: Στον νεότερό μου εαυτό θα έλεγα να μην έχει τόσες ανασφάλειες

Αναφερόμενη στις διαπροσωπικές της σχέσης, η Κατερίνα Λέχου σημείωσε ότι δεν έχει «κολλητή» φίλη, καθώς δεν θέλει: «Δεν κάνω παρέα με τους ίδιους ανθρώπους μέσα στα χρόνια. Προχωράμε μέσα στα χρόνια, και οι διαδρομές πολλές φορές διαχωρίζονται και παίρνει ο καθένας διαφορετικό δρόμο. Σε τέτοιες φάσεις είναι που ως εκ θαύματος μπαίνει κάποιο καινούργιο πρόσωπο στη ζωή μου. Υπάρχει τρομερή ανανέωση. Δεν συναναστρέφομαι με 10 ανθρώπους ταυτόχρονα, αλλά με 4. Δεν έχω “κολλητή” φίλη, γιατί δεν θέλω. Έχω τάση να κάνω εξαρτητικές σχέσεις, και είναι κάτι που το έχω δουλέψει πολύ, και δεν το θέλω. Δεν θέλω να έχω αυτή τη φίλη που την παίρνεις κάθε μέρα τηλέφωνο. Έχω ανθρώπους που τους αισθάνομαι οικείους ψυχικά. Η εξαρτητική σχέση είναι να ζεις μέσα από τη ζωή του άλλου και αυτός μέσα από τη δική σου».

«Επί πολλά χρόνια αναζητούσα την τρυφερότητα που δεν πήρα από τη μαμά μου, ήθελα το χάδι. Έμεινα στο πατρικό μου μέχρι τα 35 μου. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τους γονείς μου, απλώς πάντα κάτι λείπει. Η μητέρα μου δεν ήταν τρυφερή, γιατί δεν την είχαν τρυφερέψει και αυτή και, δυστυχώς, οι άνθρωποι είμαστε μιμητικά όντα. Έκανα ψυχοθεραπεία για να τα συνειδητοποιήσω αυτά», περιέγραψε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η ηθοποιός.

«Η ψυχοθεραπεία, αν θες να την κάνεις καλά και ολοκληρωμένα, είναι χρονοβόρα διαδικασία. Δεν είναι επώδυνο, εγώ το είδα σαν μεγάλη πρόκληση, σαν ένα ταξίδι. Για τους ηθοποιούς νομίζω ότι είναι έως απαραίτητο να κάνουν ψυχοθεραπεία, γιατί, επειδή παίζουμε με τα συναισθήματά μας, είναι δύσκολες οι ισορροπίες», πρόσθεσε.

«Στον νεότερό μου εαυτό θα έλεγα να μην έχει τόσες ανασφάλειες. Έχασα πολύ χρόνο ούσα ανασφαλής. Σε ένα μεγάλο ποσοστό, την αυτοπεποίθηση μάς τη δίνουν γονείς μας. Μοιάζω σε πολλά πράγματα με τους γονείς μου», σημείωσε, ακόμη, η Κατερίνα Λέχου.

iefimerida.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.