Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου: Συνταγματικά προβληματικές οι απολύσεις λόγω άρνησης εμβολιασμού

Ακραίο χαρακτηρίζει ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Αντώνης Μανιτάκης, το μέτρο της απόλυσης για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και κάνει ένα βήμα παρακάτω, τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα συνταγματικότητας.

Με αφορμή την έναρξη των ελέγχων στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης εκτιμά ότι πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τόσο στους επιχειρηματίες και όσο και στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου κλάδου.

Κάνει λόγο για παράλειψη της κυβέρνησης, η οποία αν δεν διορθωθεί, θα δημιουργήσει μια ανισότητα αδικαιολόγητη η οποία ουσιαστικά θα υπονομεύσει και τον σκοπό τον οποίο επιδιώκει η κυβέρνηση και είναι η πρόληψη της νόσου.

Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πιστεύει ότι θα καταγραφεί πολιτικά μια τάση των αρνητών εμβολιασμού χωρίς, όμως, να πάρει διαστάσεις. Στέλνει, τέλος, μήνυμα στους ανεμβολίαστους, τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μέλη ενός κοινωνικού συνόλου και έχουν ευθύνες και τα δικαιώματά τους προστατεύονται εφόσον δεν βλάπτουν τα δικαιώματα των άλλων.

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Αντώνη Μανιτάκη

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.