Κάτι άλλαξε εφέτος στις παραλίες της Αρτέμιδος (Λούτσας)

Χωρίς υπερβολή, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική, στην καθαριότητα, στην ευταξία των ομπρελών και των ξαπλώστρων, και γίνει η κατάλληλη διαφήμιση, θα συναγωνίζονται τις πιο κοσμοπολίτικές της Ελλάδας.

Μετά την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας, σε ένα σχετικά μικρό κομμάτι της παραλίας, ο Δήμος δεν επαναπαύτηκε. Συνέχισε τη βελτίωση και άλλων σημείων τοποθετώντας σε αυτά ομπρέλες, ντουζιέρες, τουαλέτες, αλλαξιέρες και ναυαγοσώστες!!!

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε τον επαγγελματισμό, την τάξη που ακολούθησαν και επέδειξαν οι επαγγελματίες των οποίων τα καταστήματά του έχουν πρόσοψη προς την παραλία και εκμεταλλεύονται κάποια κομμάτια της.

Οι ομπρέλες ήσαν στην απόσταση που ορίζει ο νόμος από τη θάλασσα. Οι αποστάσεις μεταξύ των επέτρεπαν την ελεύθερη δίοδο των λουομένων.

Δείτε ακόμα:  Πέταξαν στρώμα πάνω στο πεζοδρόμιο στο κέντρο της Ραφήνας

Υπήρχε αρκετός ελεύθερος χώρος για όσους επιθυμούσαν να απολαύσουν το μπάνιο τους με τον παραδοσιακό τρόπο. Δηλαδή στρώνοντας την πετσέτα τους και στήνοντας την ομπρέλα τους στην άμμο.

Οι πληροφορίες λένε ότι έπεσαν αρκετά πρόστιμα για να σταματήσει το αλαλούμ που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Ακόμα μια προσπάθεια να εκλείψουν κάποιοι γυφτομαχαλάδες , οι αυθαίρετες κατασκευές και το κλείσιμο των πεζοδρομίων με καρέκλες και πάνω απ’ όλα η καθαριότητα και οι παραλίες της Αρτέμιδος δεν θάχουν να ζηλέψουν τίποτε από τις κοσμοπολίτικες που δεν έχουν την ομορφιά των παραλιών της Αρτέμιδος και επί πλέον λυμαίνονται το πορτοφόλι των επισκεπτών.

Δείτε ακόμα:  Στον Μαραθώνα το «1ο Θερινό Σχολείο για την Έρευνα και τα Ζωντανά Εργαστήρια»: Εκπαίδευση ερευνητών στις υπηρεσίες της Ανοιχτής Καινοτομίας

Ελπίζω, να συνεχιστεί η προσπάθεια έστω και με την απειλή των προστίμων.

Δημήτρης Πνευματικάτος.