«Κάτω τα χέρια από την Εθνική Τράπεζα της Αρτέμιδας»

Με αφορμή την πρόθεση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΟΣ να βάλει λουκέτο στο Υποκατάστημα της Αρτέμιδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Σπάτων Αρτέμιδος έστειλε προς την ΕΤΕ και τον Δήμο μας την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας:

“Κύριοι,

Η πληροφορία ότι προτίθεστε να παύσετε τη λειτουργία του υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Αρτέμιδα της Αττικής έχει αναστατώσει τους κατοίκους και φορείς της περιοχής. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Αρτέμιδος-Σπάτων με αυτήν την επιστολή επιθυμεί να σας εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τόσο των Συλλόγων-Μελών που την αποτελούν όσο και όλων των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος της Αρτέμιδας. Στην περίπτωση που η πληροφορία αυτή αληθεύει θέλουμε να γνωρίζετε ότι το πλήγμα για την πόλη μας θα είναι βαρύτατο και δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. Πριν πάρετε την οριστική σας απόφαση παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τα ακόλουθα στοιχεία που αφορούν το θέμα και να ανακαλέσετε οποιαδήποτε σκέψη κατάργησης του υποκαταστήματος:

1. Η Αρτέμιδα, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 είναι το μεγαλύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου, με 2πλάσιο πληθυσμό από το δεύτερο. Ωστόσο, ο πραγματικός μόνιμος πληθυσμός είναι πολύ μεγαλύτερος, δεδομένου ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός μόνιμων κατοίκων που δεν περιλαμβάνονται στα αρχεία των Δημοτών (ετεροδημότες). Επιπρόσθετα, ο πληθυσμός της Αρτέμιδας αυξάνεται θεαματικά την θερινή περίοδο ξεπερνώντας τις 100.000 καθώς αποτελεί γνωστό θέρετρο και τόπο αναψυχής της Αττικής. Άλλωστε, το Δ.Δ. της Αρτέμιδας είναι το μόνο που διαθέτει ξενοδοχεία μεταξύ των οποίων και μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα γνωστού Ομίλου.

2. Ο κεντρικός δρόμος της Αρτέμιδας, όπου και το Υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, αποτελεί το εμπορικό κέντρο της πόλης και ως εκ τούτου το υποκατάστημα αυτό εξυπηρετεί ένα μεγάλο πλήθος συναλλαγών της επιχειρηματικής δραστηριότητας της περιοχής μας και του οποίου η παύση θα έχει δραματικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις του τόπου μας, σε μια περίοδο μάλιστα που ήδη έχει χτυπήσει ισχυρά την οικονομική τους ζωή.

4. Το υποκατάστημα της Αρτέμιδας εξυπηρετεί εκτός των άλλων ένα σημαντικό πλήθος Συνταξιούχων οι οποίοι δεν έχουν εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και που θα πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 8 έως 10 χιλιομέτρων για την τραπεζική τους εξυπηρέτηση στο νέο υποκατάστημα που –σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- σχεδιάζετε να ανοίξετε. Οι άνθρωποι αυτοί, καθώς και όσοι δεν διαθέτουν ίδιο μέσο μετακίνησης, σήμερα έχουν πρόσβαση στην εν λόγω εξυπηρέτηση διανύοντας το πολύ 1,5 χλμ. Θεωρούμε ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ως σταθερός και παραδοσιακός πυλώνας εξυπηρέτησης των συνταξιούχων της χώρας, έχει χρέος να επιδείξει την δέουσα ευαισθησία και να αποτρέψει την άδικη ταλαιπωρία τους.

5. Το Υποκατάστημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της Αρτέμιδας έχει βεβαιωμένα μεγάλη κίνηση συναλλαγών και απόδειξη αυτού είναι οι «ουρές» και αναμονές που αποτελούν καθημερινή υπόθεση. Εφόσον απασχολεί ούτως ή άλλως ελάχιστους υπαλλήλους θεωρούμε αντιφατική και παράλογη την κατάργησή του.

Τέλος, θεωρούμε ότι η ιδιομορφία του Δήμου μας, με την μεγάλη έκταση, τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των οικισμών, την πληθυσμιακή δυναμική που παρουσιάζει, την τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα του καλοκαιριού… καθιστά αναγκαία και τα δύο υπάρχοντα καταστήματα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για παραμονή του υπάρχοντος υποκαταστήματος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην Αρτέμιδα και να απαντήσετε το συντομότερο δυνατόν στα ζητήματα της παρούσας επιστολής μας.”

Διαβάστε επίσης