Κεραμέως: Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κ. Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση».

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό φοιτητών και εκπαιδευτικών για τη δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε από τον Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευσης. Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα το διασφαλίσουν αυτό. Το πρώτο και κυριότερο είναι το εμβόλιο, υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το self test και τα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας στον ΑΝΤ1.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το υπερόπλο είναι το εμβόλιο. Από χθες άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά από 15 ετών και άνω. Δεν έχω ακριβή στοιχεία, αλλά άκουσα ότι κλείστηκαν ήδη κάποιες χιλιάδες ραντεβού, οπότε είναι και αυτό ένα βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε η υπ. Παιδείας.

Δείτε ακόμα:  Πέραμα: Συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία οι 7 αστυνομικοί - Τι έδειξε εξέταση στο νεκρό

Για την επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα, η κ. Κεραμέως είπε ότι και σε αυτό το πεδίο «είναι απόλυτη προτεραιότητα η επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και σε αυτήν την περίπτωση υποχρεωτικός εμβολιασμός για διδακτικό προσωπικό και φοιτητές, ως προϋπόθεση για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

«Περίπου το 75% των εκπαιδευτικών είναι ήδη εμβολιασμένο, ωστόσο δεν φθάνει, χρειαζόμαστε και άλλους εμβολιασμούς, είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε αυτό το όπλο κατά της πανδημίας», είπε η κ. Κεραμέως σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να απαντά αν θα υπάρξει μέτρο για υποχρεωτικό εμβολιασμό δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να μπορούν να μπουν στις σχολικές αίθουσες.

Δείτε ακόμα:  Στα χέρια της Αστυνομίας η συμμορία ανηλίκων με τα «μαύρα» που με ρόπαλα έκλεβαν & έκλειναν ραντεβού για καυγάδες

newpost.gr