Κερατέα: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του υπαστυνόμου που διακινούσε ναρκωτικά

Με την κατηγορία της διακίνησης ποσοτήτων κοκαΐνης, αλλά και της… άσκησης πίεσης σε οφειλέτες ενός λογιστή με τον οποίον συνεργαζόταν, συνελήφθη ο 40χρονος υπαστυνόμος του τμήματος ασφαλείας Κερατέας, από στελέχη του εσωτερικών υποθέσεων.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε τραυματιστεί σε ένοπλη επίθεση το 2016, ενώ εργαζόταν παρανόμως ως πορτιέρης έξω από κλαμπ στο Γκάζι.

Συνελήφθη με «μαύρο» όπλο, καθώς του είχε αφαιρεθεί ο ατομικός οπλισμός, να είναι συνοδός ασφαλείας ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου με μεροκάματο 100-150 ευρώ, να κάνει επικοινωνίες πίεσης σε πελάτες του λογιστή προκειμένου να εξοφλήσουν οικονομικές εκκρεμότητες και να κάνει διακίνηση κοκαΐνης.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του, πέρα από πιστόλια, γεμιστήρες και φυσίγγια βρέθηκε εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, με πυροδοτικό μηχανισμό, που παραπέμπει σε ανθρώπους της νύχτας.

Ο 40χρονος αστυνομικός υποστήριξε ότι την εκρηκτική ύλη την είχε «ξύσει» από το εσωτερικό οβίδας, χωρίς να δίνει περισσότερες εξηγήσεις για τον λόγο που του έκανε.

Ο αστυνομικός επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» κοκαΐνης και έπαιρνε ναρκωτικά για προσωπική του χρήση, ενώ μετέφερε τις «παραγγελίες» και για άλλα άτομα, παίρνοντας χρήματα για την μεσολάβησή του.

Οι χαρακτηριστικοί διάλογοι: «Πενήντα – πενήντα και πεπερόνι δώρο»

Αστυνομικός: Αυτό το παίρνεις δύο εεε πληρώνεις δύο παίρνεις τρία ισχύει;

Γιώργος: Ναι δύο τρία, πληρώνεις δύο θέλει και μια μαργαρίτα και παίρνεις και μια πεπερόνι

Αστυνομικός: Με πενήντα όμως

Γιώργος: Εεε ναι πενήντα πενήντα και πεπερόνι δώρο

Αστυνομικός: Φέρε δύο να σου δώσω εκατό ευρώ, φέρε τρία

Γιώργος: Θέλεις στην αρχή πεπερόνι; Χαχαχα

Πέρα από την επαγγελματική ενασχόλησή του, από τις 12 Ιουλίου 2023 παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας και φύλαξης, ένοπλος, σε έναν 50χρονο ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στα Σεπόλια.

Εκτός όμως από την φύλαξη προέβαινε σε επικοινωνίες πίεσης για λογαριασμό του λογιστή, προκειμένου να καταβάλλουν χρήματα, που φαίνεται να χρωστούσαν.

Ενδεικτική είναι η παρακάτω συνομιλία ανάμεσά τους:
Λογιστής: «Να τον πάρεις τηλέφωνο και θα του πεις, ο Γ… μου είπε επειδή μπορεί να είσαι σε δουλειές σε πήρε τηλέφωνο και δεν απάντησες, ότι του χρωστάς 19.000 ευρώ … και ήρθε η ώρα να έχεις τα λεφτά. Όπως σου λέω θα του το πεις»

Αστυνομικός: «ναι εντάξει έγινε»

Λογιστής: «Εάν δεν έχεις τα λεφτά θα έρθουμε κάτω με τον Γ…. να τα πούμε, θα του πεις»

Αστυνομικός: «Θα μιλήσουμε αλλιώς, ναι έγινε»

Αυτές οι πιεστικές επικοινωνίες φαίνεται να έγινε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις για την καταβολή οφειλών.

newpost.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.