Καιρός: Οι ψηλότερες θερμοκρασίες της Τρίτης

Το κέντρο της Αθήνας έβραζε το μεσημέρι της Τρίτης λόγω του καύσωνα, η κατάσταση όμως στα παράλια του νομού Αττικής ήταν εντελώς διαφορετική.

Ιδιαίτερα ευεργετική επίδραση έχει η θαλάσσια αύρα στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, καθώς μειώνει σημαντικά το αίσθημα της έντονης ζέστης αυτών των ημερών. Θαλάσσια αύρα ονομάζεται ο τοπικός άνεμος, ο οποίος πνέει στις παραθαλάσσιες περιοχές και έχει διεύθυνση από τη θάλασσα προς την ξηρά.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αττική, κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα η διαφορά στη θερμοκρασία μεταξύ του εσωτερικού του νομού και των παραθαλάσσιων περιοχών έφθασε τους έξι βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός στη Βουλή - Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού

Ενδεικτικά, ο μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ) στις 14:00 κατέγραψε θερμοκρασία 37, Κελσίου , ενώ την ίδια ώρα ο μετεωρολογικός σταθμός στο Σούνιο εμφάνισε θερμοκρασία 31,1 Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα, πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα, με τις τιμές της στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σπάρτη (40,2 βαθμοί), Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας (40,2), Αρφαρά Μεσσηνίας (39,9) και ‘Αμφισσα (39,9).

Δείτε ακόμα:  ΑΒ Βασιλόπουλος: Δυο μέρες & τέλος - Όποιος προλάβει

newsit.gr