Κι ύστερα, ήρθαν τα δέντρα: Μια ομαδική έκθεση με στόχο την ενίσχυση των πυροπαθών της 23ης Ιουλίου

Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις που να μπορούν να χωρέσουν ή να περιγράψουν αυτό που έγινε στο Μάτι, στην Κινέτα, στη Ραφήνα. Αν δεν το ζήσεις δε μπορείς να το νιώσεις.

Ακόμα κι αν έχει ήδη γίνει δουλειά για την απάλυνση της κατάστασης των πληγέντων, υπάρχουν ανάγκες. Δεν είναι κάτι που πέρασε αλλά κάτι που ακόμα χρειάζεται δουλειά για να αποκατασταθεί.

Γι’ αυτό το λόγο 70 καλλιτέχνες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την έκθεση κόμιξ και εικονογράφησης «Κι ύστερα, ήρθαν τα δέντρα» στο TAF the art foundation. Πρωτίστως για τη συλλογή χρημάτων που θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη αλλά και γιατί θεωρούν ότι πρέπει να διατηρούν την αισιοδοξία. Όχι σε κάποια γενική ιδέα αλλά σε ό,τι μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί. Οι καλλιτέχνες διάλεξαν σαν θέμα της έκθεσης το δέντρο. Όχι μόνο για τις προεκτάσεις που φέρει σε σχέση με το ίδιο το συμβάν αλλά γιατί θέλουν να επιμείνουν στην επόμενη μέρα. Εκεί που υπήρχαν δέντρα, τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Όμως εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να παρέμβουμε.

Δείτε ακόμα:  Κυριάκος Παπαδόπουλος - Ο Γιάννης Πλούταρχος αφιερώνει το "Αχ κορίτσι μου" στη γυναίκα του

Οι καλλιτέχνες έχουμε δουλέψει όλοι μαζί και έχουν συγκεντρώσει μια σειρά έργων μοναδικά φτιαγμένων γι’ αυτό το σκοπό. Από καλλιτέχνες που θαυμάζουν και που αμέσως δέχτηκαν να συμμετάσχουν. Ο τελευταίος ρόλος μένει στο θεατή. Δε θέλουν να κάνουν επικαιρότητα, να δώσουν πολιτικές προεκτάσεις. Δε θέλουν να διορθώσουν αυτά που δε μπορούν να διορθωθούν. Θέλουν απλώς να βοηθήσουν.

Όλη η παραγωγή της έκθεσης έχει γίνει μέσω χορηγιών και οι τιμές τόσο για τον κατάλογο όσο και στα αντίτυπα των έργων θα διατηρηθούν χαμηλά, ούτως ώστε να μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει. Τα έσοδα θα διαχειριστούν απευθείας απεσταλμένοι φορέων: Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Χαμόγελο του παιδιού και Γιατροί του Κόσμου.

Δείτε ακόμα:  Ο Κώστας Χατζής στο Half Note 26-29/11 - Έρχεται ο κορυφαίος βιμπραφωνίστας Joe Locke 4-7/12

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι: Bewild, Μάνθος Στεργίου, Πέτρος Χριστούλιας, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Καλαϊτζής (με την άδεια των διαχειριστών του αρχείου του εκλιπόντος), Πέτρος Ζερβός, Σπύρος Δερβενιώτης, Γιώργος Γκουνέζος, Τάσος Αναστασίου, Fuzz Ink, Soloup, Σταύρος Δάμος, Πέτρος Μπουλούμπασης, Βαγγέλης Ματζίρης & Αβραάμ Κάουα, Σοφία Τουλιάτου, Tind, Αντώνης Βαβαγιάννης, Γιώργος Γούσης, Λουίζα Καραγεωργίου, Δημήτρης Καραΐσκος, Χριστίνα Νεοφώτιστου, Κωστής Τζωρτζακάκης, Θανάσης Πέτρου, Αποστόλης Ιωάννου, Κώστας Κυριακάκης, Σωτήρης Παπατραγιάννης, Δημήτρης Πανταζής, Κωστής Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Χήρας, Δημήτρης Νιάβης, Ηλίας Κυριαζής, Caparo design crew, Σταύρος Κιουτσιούκης, Ηλίας Γιαννόπουλος, Γιώργος Γιάκος, Βασίλης Γεωργίου, Ελένη Μπάστα, K2 design, Δημήτρης Κολέτσης, Στέφανος Ρόκος, Ολυμπία Λιόνη, Χάρης Τσέβης, Gotza, Γιάννης Καρλόπουλος, PIY screen printers, Ιφιγένεια Καμπέρη, Πέτρος Βούλγαρης,Typical, Βιργινία Μουγκολιά, Μάρια Μπαχά, Φώτης Βάρθης, MnP, Δημήτρης Κανελόπουλος, Κωνσταντίνα Πολυτίμη, Κωστής Θεοχάρης, Σπύρος Ορνεράκης, Έφη Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Παπάζογλου, Tasmar, Mike Κάρολος, Αλεξία Οθωναίου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Σμαράγδα Μαγκού, Μαρίνα Δημοπούλου, Θανάσης Πετρόπουλος, Βασίλης Μαρματάκης, Θάνος Τσίλης, Χάρης Λαγκούσης, Γιάννης Rubus Ρουμπούλιας, Τζωρτζίνα Μαλαβάζου.

Δείτε ακόμα:  Η Αγγελική Τουμπανάκη στο Σταυρό του Νότου

Info: Κι ύστερα, ήρθαν τα δέντρα. Διάρκεια: 4 – 6.10.2018. TAF the art foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι, 2103238757

athensvoice.gr