Κι όμως υπάρχει περιοχή που λέγεται… Άγιο Πνεύμα – Δείτε πού βρίσκεται

Του Αγίου Πνεύματος σήμερα και όμως, υπάρχει και περιοχή με την ονομασία… Άγιο Πνεύμα.

Το Άγιο Πνεύμα είναι κοινότητα που υπάγεται στον Δήμο Εμμανουήλ Παππά της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Έχει πληθυσμό 1.007 κατοίκους σύμφωνα με την προηγούμενη απογραφή και 1.100 σπίτια, από τα οποία κατοικούνται τα 450.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Πνεύματος Σερρών, Δημήτρης Αρναούτογλου είπε ότι η περιοχή ονομάστηκε έτσι λόγω της ομώνυμης Μονής ενώ κάθε χρόνο τέτοια ημέρα εορτάζει και πραγματοποιείται τοπική πανήγυρη.

Οι κάτοικοί του είναι Δαρνάκες, είναι ένα από τα πέντε Δαρνακοχώρια. Η οικονομία στηρίζεται κυρίως στην γεωργία (σιτηρά, οπωρικά και λαχανικά).

Από το 2011 λειτουργεί στο χωριό Γυμνάσιο, στον χώρο όπου λειτουργούσε το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Πνεύματος. Το Γυμνάσιο δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση σε αυτό των γυμνασίων Πεντάπολης και Χρυσού. Επίσης, είχε φτιαχτεί ένα Δημοτικό Σχολείο, το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Στο Άγιο Πνεύμα εδρεύει ο αθλητικός σύλλογος «Καλλιτεχνική Αθλητική Ένωση Αγίου Πνεύματος», γνωστός συντμημένα και ως «Κ.Α.Ε. Αγίου Πνεύματος».

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.