Κίνα: Έβγαλαν έξω σηκωτό τον πρώην πρόεδρο Χου Τζιντάο από το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος! (βίντεο)

Απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε στην τελετή λήξης του 20ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Κίνα με πρωταγωνιστή τον πρώην πρόεδρο Χου Τζιντάο.

Ο πρώην πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο καθόταν δίπλα στον νυν πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ όταν κλήθηκε από υπαλλήλους να σηκωθεί από την θέση του.

Ο Χου Τζιντάο δεν φάνηκε πρόθυμος να το κάνει και τελικά οδηγήθηκε με συνοδεία έξω από το συνέδριο, εμφανώς παρά τη θέλησή του όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Σύμφωνα με τον Guardian ο πρώην πρόεδρος της Κίνας είχε ανταλλάξει με μερικές κουβέντες τόσο με τον Σι Τζινπίνγκ όσο και με τον πρωθυπουργό της χώρας.

 

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή η σκηνή δεν μεταδόθηκε ποτέ από τα κρατικά ΜΜΕ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ολοκλήρωσε σήμερα στο Πεκίνο το εικοστό συνέδριό του, στο οποίο αναμενόταν να επισφραγιστεί η στέψη του προέδρου Σι Τζινπίνγκ για τρίτη συναπτή θητεία στην ηγεσία του κόμματος και του κράτους και να πάρει μορφή το πολιτικό μέλλον της χώρας την προσεχή πενταετία.

«Τολμήστε να αγωνιστείτε για τη νίκη», είπε σε θριαμβευτικό τόνο ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος και πρόεδρος της χώρας στην ομιλία του κατά την τελετή λήξης στο Παλάτι του Λαού, το τεράστιο κτίριο σοβιετικού στιλ που δεσπόζει στην αχανή πλατεία Τιενανμέν.

newsit.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.