Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου για το Κέντρο Υγείας Λαυρίου

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης έξω από το Κέντρο Υγείας Λαυρίου, ύστερα από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Αν.Αττικής, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας για την αρνητική εξέλιξη με το κλείσιμο της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της περιοχής.

Στην Κινητοποίηση που πήραν μέρος σωματεία, φορείς και εργαζόμενοι της πόλης του Λαυρίου εκφράστηκε η οργή για την αρνητική αυτή εξέλιξη η οποία είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από όλες της κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που η καθεμία έχει βάλει το λιθαράκι της στην υποβάθμιση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, με την κυβέρνηση της ΝΔ να έρχεται τώρα να ολοκληρώσει το διαχρονικό αυτό έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού της περιοχής.

Επίσης όμως, εκφράστηκε και η πίστη ότι με οργάνωση, αγώνα και λαϊκή κινητοποίηση μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και το διαφαινόμενο κλείσιμο της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ Λαυρίου και να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση.

Στην κινητοποίηση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αύριο παρέμβαση και στην αρμόδια Υγειονομική ΠΕριφέρεια από το ΕΚ Λαυρίου-Αν Αττικής και φορείς της περιοχής.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση και στην δημοτική αρχή που ενώ είναι ενημερωμένη εδώ και αρκετές ημέρες για το κλείσιμο της 24ωρης λειτουργίας του ΚΥ, εντούτοις αυτή δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση του λαού της περιοχής, ενώ δεν έβαλε καν το θέμα για συζήτηση στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που τελικά επιτευχθεί κάτω από την πίεση του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων και θα μπει εκτός ημερήσιας διάταξης.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου Ανατολικής Αττικής, καλεί όλο το λαό της περιοχής να παραβρεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2023 6μμ στο Παλαιό Μηχανουργείο και να απαιτήσουμε να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας και να μην κρύβεται η Δημοτική Αρχή σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα για το λαό του Λαυρίου και των γύρω περιοχών και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που και η ίδια φέρει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.