«Κιβωτός του Κόσμου»: Η υπόθεση μυστήριο! Η ληστεία του 2021 και η καταγγελία ξυλοδαρμού

Πίσω από τις κλειστές πόρτες στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» στο Διμήνι του Βόλου, μια μυστηριώδης κλοπή που συζητήθηκε και μια καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών παιδιών που προκάλεσε αντιδράσεις και έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με τον πατέρα Αντώνιο να δίνει απαντήσεις και τον παιδαγωγό που απομακρύνθηκε μετά τα όσα υποστήριξε, να εμμένει στην αρχική του τοποθέτηση.

Η υπόθεση μυστήριο

Το θέμα άρχισε να απασχολεί μετά την καταγγελία που έγινε στα μέσα του περασμένου Αυγούστου. Ο αθλητής και τότε συνεργάτης της «Κιβωτού», Χρόνης Χλίτσιος, κατήγγειλε ότι τρία παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή, ξυλοκοπήθηκαν άγρια από στέλεχος του οργανισμού που τότε υπηρετούσε στην Αθήνα.

Τόνισε ότι ενώ εκείνος προσπάθησε να κινήσει τις διαδικασίες για να πέσει άπλετο φως, κάποιοι στον οργανισμό θέλησαν να του κλείσουν το στόμα.

«Το πρωί της Πέμπτης 18 Αυγούστου παρουσιάστηκα στη διευθύντρια της δομής ενημερώνοντάς την ότι προτίθεμαι να καταγγείλω το γεγονός στην αστυνομία.

»Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο παιδαγωγών της δομής τηλεφωνικά ότι απολύθηκα με το αιτιολογικό ότι με τις πράξεις μου παρασύρω και άλλους συναδέλφους σε ανάλογες κινήσεις (δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε)».

O παιδαγωγός απομακρύνθηκε τη μέρα που έκανε την καταγγελία, με τον ίδιο τότε να εύχεται να μην αποδειχθούν από την έρευνα σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις στη δομή της Κιβωτού.

«Επειδή δεν είμαι ο μόνος που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία στην Ασφάλεια του Βόλου, εύχομαι και προσεύχομαι η υπόθεση να προχωρήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να υπάρξουν σκοτεινές και υπόγειες κινήσεις. Αυτό θα ήταν ανεπανόρθωτο λάθος από μια δομή η οποία βρίσκεται τόσο ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου».

Στις δηλώσεις του ο πατέρας Αντώνιος ανέφερε σε κάποιο σημείο πως ο συγκεκριμένος παιδαγωγός είχε εμπλοκή και σε μια άλλη πολυσυζητημένη υπόθεση. Αυτή που είχε να κάνει με την κλοπή, άνω των 30.000 ευρώ, στην ίδια δομή, από 3 παιδιά που φιλοξενούνταν.

Η κλοπή

Η κλοπή είχε σημειωθεί στις αρχές του περασμένου Γενάρη. Οι δράστες, ηλικίας 16, 17 και 18 ετών πήραν από χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στη δομή, ένα ποσό που κυμαινόταν από 20.000 έως 30.000 ευρώ.

Είχαν κλέψει ακόμα δύο χρυσούς σταυρούς με τις αλυσίδες τους, δωροεπιταγές διαφόρων καταστημάτων, δύο κουμπαράδες με συνολικά 150 ευρώ και ένα πλαστικό χρηματοκιβώτιο που είχε μέσα 400 ευρώ.

Οι δράστες της κλοπής εντοπίστηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν. Τα χρήματα όμως από το χτύπημα δεν βρέθηκαν ποτέ.

H όλη υπόθεση εξετάζεται με προσοχή για να διαπιστωθεί τι συνέβη τον περασμένο Αύγουστο όταν τα παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και τι κρύβουν οι εξηγήσεις που έδωσε ο πατέρας Αντώνιος για την απομάκρυνση του παιδαγωγού μετά την καταγγελία.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.