Κιβωτός του Κόσμου: Ραγδαίες εξελίξεις! Ενώπιον ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος – Τα επόμενα βήματα

Κλήση προς απολογία αναμένεται να λάβει το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για το βαρύτατο κακούργημα της «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση» που του απαγγέλθηκε με αφορμή τις καταγγελίες εναντίον του, ενώ παράλληλα, «τρέχει» και η έρευνα για τα οικονομικά της «Κιβωτού του Κόσμου».

Εξάλλου, το επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθεί η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για έξι πλημμελήματα που βαρύνουν τον ιερέα και άλλους επτά πρώην εργαζόμενους στη δομή και συνεργάτες του.

Τα πλημμελήματα φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022 και ο ίδιος ο ιερέας βαρύνεται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε αυτά.

Ακόμη, ένας παιδαγωγός σε δομή της επαρχίας αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή.

Ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας Αντώνιος
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατέληξε στην άσκηση της δίωξης, κατόπιν ενδελεχούς προκαταρκτικής εξέτασης, που διενήργησαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη, με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου πρώην τροφίμου της «Κιβωτού του Κόσμου» και ενός 15χρονου, που φιλοξενείται ακόμη σε δομή της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ασκηθείσα δίωξη, οι ποινικά κολάσιμες πράξεις του ιδρυτή της «Κιβωτού» έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Η Εισαγγελία προχώρησε ακόμη στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος με αφορμή τις καταγγελίες για σωματικές κακοποιήσεις και άγριες τιμωρητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών. Η δίωξη στρέφεται σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και 7 πρώην εργαζομένων στην οργάνωση για τα εξής, κατά περίπτωση, αδικήματα:

– Βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή,
– Επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή ,
– Απλή σωματική βλάβη κατά συρροή,
– Απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή,
– Έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή ,
– Ηθική αυτουργία σε όλες τις παραπάνω πράξεις (στρέφεται κατά του πατέρα Αντώνιου) καθώς και

Συνέργεια σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή (αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας).

Η δικογραφία που αφορά στην κακουργηματική πράξη της «κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση» διαβιβάστηκε ήδη στην κύρια ανάκριση, ενώ το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στα πλημμελήματα διαχωρίστηκε, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής , αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Για το λόγο αυτό η υπόθεση που αφορά στα πλημμελήματα θα εκδικασθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την προκαταρκτική εξέταση, ωστόσο, που διενήργησαν οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα-είτε τρόφιμους σε δομές της οργάνωσης, είτε εργαζόμενους σε αυτή. Κατόπιν αυτού εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία αποστέλλονται στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.