Κιβωτός του Κόσμου: Την πόρτα της εξόδου και στην πρεσβυτέρα «δείχνει» το νέο ΔΣ

Μετά τις καταγγελίες για ασέλγεια και ξυλοδαρμούς στην Κιβωτό του Κόσμου, ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα Σταματία και συνεργάτες τους βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» και ελέγχονται για υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η εισαγγελία έχει ήδη απαγορεύσει στον ιερέα την είσοδο σε όλα τα κτήρια της ΜΚΟ, ενώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει και από την Σταματία Γεωργαντή να αποχωρήσει από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με το MEGA, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΚΟ με πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αναμένεται να στείλει επιστολή στην πρεσβυτέρα με την οποία θα της ζητά μέχρι την άλλη εβδομάδα να αποχωρήσει από το διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό. Ο πατέρας Αντώνιος έχει ήδη αποχωρήσει από το διαμέρισμα μέσα στο οποίο βρέθηκαν 345.000 ευρώ, κοσμήματα και χρυσές λίρες σε κρύπτη. Την ίδια στιγμή, πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα αποφεύγουν τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ, μετά και τις δύο συνεντεύξεις σε ΕΡΤ και ALPHA που έγιναν αντικείμενο σχολιασμού. Ωστόσο η Σταματία Γεωργαντή εθεάθη έξω από τη δομή του Κολωνού και φανερά εκνευρισμένη χτύπησε το τζάμι αυτοκινήτου και είπε στους δημοσιογράφους «άντε φύγετε από ‘δω».

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελία έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία για:

Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία

Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβασης του

Έρευνα για τις πάσης φύσεως επιχορηγήσεις η χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς η από ευρωπαϊκούς πόρους που έχουν φτάσει στα ταμεία της Κιβωτού

Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς έντεκα φυσικών , στα οποία περιλαμβάνονται ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού. Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή τους.

Ο «φτωχός» που δεν έκανε αναλήψεις από τον λογαριασμό μισθοδοσίας

Ο πατέρας Αντώνιος που κατά δικές του δηλώσεις ξεκίνησε το 1998 φτωχός, βρέθηκε τα τελευταία 8 χρόνια να μην χρειάζεται να κάνει ούτε μία ανάληψη από τον λογαριασμό μισθοδοσίας του. Η πρεσβυτέρα βρέθηκε με τραπεζικές θυρίδες, καταθέσεις και κοσμήματα πολλά από τα οποία όπως διαπιστώθηκε προέρχονταν από δωρεές πολιτών στον οργανισμό. Χθες το πρωί η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγόρευσε στον πατέρα Αντώνιο την παραμονή και παρουσία του, σε όλες τις δομές της οργάνωσης για τουλάχιστον τρεις μήνες με στόχο την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού». Το εισαγγελικό «μπλόκο» ισχύει και για τους τρεις εργαζόμενους, στενούς συνεργάτες του ιερέα και της πρεσβυτέρας που απολύθηκαν με απόφαση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Πρόκειται για τον 35χρονο παιδαγωγό από τη δομή της Πωγωνιανής που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές, τον επονομαζόμενο Πασχάλη, τη σύζυγό του, κοινωνική λειτουργό, υπεύθυνη των δομών και τον 35χρονο Ιρακινό που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια το 2017 και εκτελούσε χρέη γενικού διευθυντή.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.