Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται και νέο κύμα καύσωνα την επόμενη εβδομάδα! (βίντεο)

Έρχεται και νέο κύμα καύσωνα από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Η θερμοκρασία ανεβαίνει και την επόμενη εβδομάδα. Ένα νέο θερμό κύμα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα χτυπήσει τη χώρα. Θα έχουμε μια σύντομη πτώση από την Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα και στη συνέχεια η θερμοκρασία θ’ ανέβει γύρω στους 42 βαθμούς. Θα έχει διάρκεια 3-4 μέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μέχρι και 46-47 βαθμούς σήμερα

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας

Σήμερα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο, σύμφωνα με το meteo.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες και στην Αττική!

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Δείτε ακόμα:  Έγινε το θαύμα – Αποσωληνώθηκε ο μικρός Νεκτάριος! Το βρέφος που είχε αεροβαπτιστεί

dikaiologitika.gr