Κλέων Γρηγοριάδης: «Επί χούντας έκαναν ηλεκτροσόκ στον πατέρα μου – Έζησα γιατί με τάιζαν οι γείτονές μου»

Περιέγραψε πως έζησε ο ίδιος την αντίσταση μέσα από το προσωπικό του βίωμα

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση ψυχής από τον Κλέωνα Γρηγοριάδη στην Ολομέλεια της Βουλή κατά την συζήτηση για την αντίσταση του λαού στη χούντα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 περιέγραψε πως έζησε ο ίδιος την αντίσταση μέσα από το προσωπικό του βίωμα, καθώς ο πατέρας του αποστρατεύθηκε και βασανίσθηκε άγρια.

«Να πω ακόμα, κύριε Πρόεδρε, την προσωπική μου μαρτυρία καθώς έχω το προνόμιο να είμαι γόνος του Αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Γιώργου Γρηγοριάδη και γιατρού. Ο πατέρας μου απετάχθη, κύριε πρόεδρε, από υποπλοίαρχος που ήταν από το Πολεμικό Ναυτικό τα ξημερώματα, συγκεκριμένα στις 05.45’ το πρωί της 21ης Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που τον απέταξαν ήξεραν ότι ήδη τους αντιστέκεται. Και δεν ήταν κανένας παράγοντας, ένας τυχαίος αξιωματικός, μόλις είχε γίνει υποπλοίαρχος», είπε ο Κλ. Γρηγοριάδης και μέσα σε χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 τόνισε:

«Να πω επίσης για τον κύριο υπουργό ότι κατά τον έναν χρόνο που ο πατέρας μου βασανίστηκε απάνθρωπα με ηλεκτροσόκ, αφαίρεση νυχιών, γεννητικά όργανα και ούτω καθ’ εξής από τα καμάρια της τότε εποχής, τον κύριο Θεοφιλογιαννάκο και τον κύριο Μάλλιο, απειλούσαν τη μητέρα μου με βιασμό κάθε φορά που πήγαινε να τον δει, όπως και εγώ πήγαινα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για να το επισκεφθώ ενώ φοιτούσα στη δευτέρα δημοτικού του δημόσιου σχολείου. Να θυμίσω ότι κατά το ενάμιση χρόνο που έμεινε προφυλακισμένος μέχρι να δικαστεί, γιατί μετά αθωώθηκε, τόσο ανίκανοι ήταν αυτοί που έστηναν αυτές τις δίκες, οι στρατοδίκες, οι γείτονες, που ήταν δεξιοί ως επί το πλείστον άνθρωποι, μας έτρεφαν εκ περιτροπής, κύριε υπουργέ. Έφερναν τη μια μέρα μουσακά και την άλλη μέρα πατάτες τηγανιτές με αυγά. Έτσι έζησα εγώ και η αδερφή μου επί ενάμιση χρόνο. Ήταν πάνδημη η αντίσταση των γειτόνων».

 

newsbreak.gr

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.