Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού (φωτό)

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο επισκέφθηκε σήμερα 19 Ιουλίου τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Σαρωνικού. Το κύριο Φάμελλο συνόδευαν ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Καραμέρος, η τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Χαρά Καφαντάρη, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, η περιφερειακή σύμβουλος Καίτη Θεοχάρη, καθώς και η συντονίστρια της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού Ελισσάβετ Σεφεριάδου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Σαρωνικού Χρήστο Γκίνη και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την τεράστια καταστροφή στην περιοχή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε σήμερα εδώ για να δούμε το αποτύπωμα της πυρκαγιάς. Κάναμε με τον δήμαρχο μία πρώτη συζήτηση και για το μέγεθος του προβλήματος, της ζημιάς δηλαδή που έχει επέλθει, αλλά κυρίως, πλέον, για το σημαντικό έργο της αποτύπωσης, της αποκατάστασης και της αποζημίωσης», δήλωσε ο κύριος Φάμελλος.

«Η άφαντη κρυπτόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού δεν έστειλε τα αεροπλάνα που έπρεπε για να περιορίσει την καταστροφή, τουλάχιστον να σταθεί στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών μας που είδαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους (45 με 50 οικίες) να καίγονται και να προχωρήσει γρήγορα στα απαραίτητα έργα προλήψης τουλάχιστον του πλημμυρικού κινδύνου που έπεται. Το Tik Tok μπορεί να περιμένει κύριε Μητσοτάκη…», τόνισε από την πλευρά του ο κύριος Καραμέρος.

Για καταστροφή άνευ προηγουμένου έκανε λόγο ο επί 32 χρόνια δήμαρχος της περιοχής Πέτρος Φιλίππου. «Έχουν αποτεφρωθεί 30.000 στρέμματα. Κάηκε το Πάνειο Όρος και πολλές άλλες δασικές εκτάσεις. Παραδόθηκαν στις φλόγες δεκάδες κατοικίες και καλλιέργειες. Η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς ήταν το λιγότερο πλημμελής από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι κάτοικοι του Σαρωνικού βρίσκονται σε απόγνωση. Οφείλει τώρα η πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την περιοχή», υπογράμμισε ο κύριος Φιλίππου.

Ο δήμαρχος Χρήστος Γκίνης τόνισε ότι επείγει να δοθεί στους πυρόπληκτους η αποζημίωση της οικοσκευής και να αποδεσμευθούν κονδύλια για τον καθαρισμό των καμένων περιοχών, για την αποκατάσταση του δικτύου κοινής ωφέλειας και για αντιπλημμυρικές εργασίες, προκείμενου να αποφευχθούν τυχόν νέα δυσάρεστα φαινόμενα τον χειμώνα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.