Κλείσιμο των δημοτικών σε όλη την Ελλάδα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Αύριο οι ανακοινώσεις (βίντεο)

Αύριο Σάββατο 14/11 θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων, αν θα κλείσουν ή όχι από τη Δευτέρα.

Αυτό οφείλεται στο ότι η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 το απόγευμα, όταν ξεκίνησε η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως σημειώθηκε, η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από την κ. Κεραμέως.

Ποια είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Τρία σενάρια έπεσαν στο τραπέζι όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία, καθώς οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται τρεις κλίμακες μέτρων για να αποφασίσει η πολιτεία.

Το πρώτο αφορά στο κλείσιμο των σχολείων στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, το δεύτερο στο κλείσιμο των σχολείων σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και το τρίτο στο πανελλαδικό κλείσιμο.

Δείτε ακόμα:  Τρεις μέρες μετά τον εμβολιασμό του πέθανε 15χρονος – Ξεσπά η ξαδέρφη του

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Open, οι λοιμωξιολόγοι ομόφωνα συμφώνησαν να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης και επί ώρες συζητούσαν αν αυτό το μέτρο έπρεπε να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, η τελική εισήγηση είναι να κλείσουν όλα τα δημοτικά σχολεία, σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό που συμφωνούν σχεδόν όλα τα μέλη της επιτροπής είναι ότι το κλείσιμο των δημοτικών δεν γίνεται λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορονοϊού στα σχολεία, αλλά για να περιοριστεί η κίνηση και ο συγχρωτισμός στους δρόμους, από τους γονείς που τα συνοδεύουν.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Απανθρακώθηκε ενώ έκαιγε ξερά χόρτα!

Άλλωστε, οι λοιμωξιολόγοι έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι τα μικρά παιδιά, από 13 ετών και κάτω είναι λιγότερο μεταδοτικά στον ιό.

Αυτό είναι το σχέδιο τηλεκπαίδευσης για τα Δημοτικά

Η εμπειρία της περασμένης Άνοιξης έχει δείξει ότι ειδικά στα Δημοτικά σχολεία λειτούργησε σχετικά ικανοποιητικά το μοντέλο της τηλεκπαίδευσης που είχε επιλεγεί. Στα χνάρια αυτά σκοπεύει το Υπουργείο Παιδείας να οργανώσει τα μαθήματα στα Δημοτικά Σχολεία, όπου και αν κλείσουν.

Τα μαθήματα θα γίνουν με δύο τρόπους:

-Μέσω της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, όπου ήδη έχουν μαγνητοσκοπηθεί 220 μαθήματα για τους μαθητές των Δημοτικών και

-Μέσω ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης, σύγχρονης ή ασύγχρονης.

Άδεια ειδικού σκοπού για γονείς

Οι γονείς μαθητών Γυμνασίου και Δημοτικών, που παραμένουν κλειστά, δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού. Προβλέπεται άδεια τριών ημερών και μια ημέρα ετήσιας κανονικής άδειας, κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες. Οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Ευχάριστα νέα για την 36χρονη έγκυο - Ξύπνησε και πλέον δεν είναι διασωληνωμένη!

Προκειμένου για εργαζόμενους που έχουν ήδη εξαντλήσει το δικαίωμα της ετήσιας κανονικής άδειας για το έτος 2020, γίνεται αποδεκτό ότι, κατά την τέταρτη μέρα, μπορεί να δηλωθεί οποιαδήποτε άλλη νόμιμη άδεια δικαιούται ο εργαζόμενος, είτε αυτή χορηγείται με αποδοχές είτε χωρίς αποδοχές, όπως π.χ. άδεια για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης των παιδιών, άδεια λόγω ασθένειας τέκνου, άδεια άνευ αποδοχών.

thetoc.gr