Κολωνός: Άλλα 10 πρόσωπα αναγνώρισε η 12χρονη – Νέα κατάθεση «φωτιά»

Δέκα νέα πρόσωπα φέρεται να έχει αναγνωρίσει η 12χρονη από τα Σεπόλια σε νέα, συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε μετά από αίτημά της, τη Μεγάλη Δευτέρα.

Η νέα αυτή κατάθεσή της, είναι ικανή να πυροδοτήσει εξελίξεις με άσκηση νέων ποινικών διώξεων κατά των προσώπων που αναγνώρισε και νέο γύρο συλλήψεων. Οι συλλήψεις για την υπόθεση μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 20.

Οι δικηγόροι του κοριτσιού, είχαν αιτηθεί νέα συμπληρωματική κατάθεση, αίτημα που αρχικά είχε απορριφθεί. Αφού εκφράστηκε η διάθεση από την πλευρά του θύματος για τη νέα κατάθεση, ήρθε και η απόπειρα τρομοκράτησής της με την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο σπίτι που φιλοξενείται.

Τότε η οικογένεια του θύματος και οι συνήγοροί της είχαν αφήσει αιχμές κατά της Αστυνομίας. Η δικηγόρος της 12χρονης, μάλιστα, ανέφερε ξεκάθαρα ότι πιστεύει πως η ανήλικη δέχθηκε επίθεση μετά την υποβολή αιτήματος για νέα κατάθεση, όπου αναμένεται να αποκαλύψει έξι με επτά νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Η τελευταία επίθεση έγινε αφού έγινε γνωστό, το είχα πει εγώ κάπου δεν θυμάμαι που, ότι το παιδί ζητάει απεγνωσμένα να καταθέσει για να αναφέρει κάποια νέα ονόματα που θυμάται. Το παιδί αυτό, εκτός από θύμα, είναι και μάρτυρας σε μια φοβερή υπόθεση που είναι πρωτοφανής στα χρονικά για την Ελλάδα. Είναι μια υπόθεση μαστροπείας ενός 11χρονου παιδιού, από τόσους πολλούς άνδρες, και το παιδί αυτό έχει αφεθεί στο έλεός του. Αυτό ξέρω εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, η κ. Ταραχοπούλου αναφέρθηκε στο θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης του παιδιού, λέγοντας: «Η υποστήριξη είναι αυτή που υπάρχει από ένα σημείο και έπειτα. Μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από εκεί που μένει, με τα έξοδα να είναι της οικογένειας».

«Δίπλα στη 12χρονη και την οικογένειά της η Αστυνομία»

Στην ίδια εκπομπή, ωστόσο, τοποθετήθηκε και η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ. «Εμένα προσωπικά, με στεναχωρούν αυτά που άκουσα από τη συνήγορο της οικογένειας διότι προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι όχι απλά η αστυνομία αδιαφορεί, αλλά κατά κάποιο τρόπο αφήνει και υπονοούμενα για τις επιθέσεις στο παιδί. Η Ελληνική Αστυνομία είναι αυτή που οδήγησε τους δράστες στη Δικαιοσύνη, που αγκάλιασε με τόση αγάπη τη συγκεκριμένη υπόθεση και το παιδί στηρίχθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων. Όλοι γνωρίζουμε πόσο τραυματισμένο είναι το παιδί και αμφισβητείται η παρουσία κοντά στην οικία της, δεν θέλω να δώσω λεπτομέρειες για το πού μένει το παιδί, δεν επιτρέπεται να δώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

«Η παρουσία κοντά στην οικία που διαμένει το παιδί, έγινε με προτροπή του τοπικού αστυνομικού διευθυντή, μετά την πρώτη καταγγελία της οικογένειας. Γίνονται περιπολίες και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Μετά τις καταγγελίες έγιναν και προσαγωγές κοντά στην οικία, υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι γιατί δεν προέκυψε κάτι από την έρευνα της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Για όσα ανέφερε η δικηγόρος της 12χρονης, επεσήμανε πως «Ακούσαμε την κ. Ταραχοπούλου να αναφέρει ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, που εκδόθηκε από το αρχηγείο και όχι από τοπική αρχή για να μην φαίνεται που διαμένει το παιδί, ότι αφήνει υπονοούμενα. Εγώ θα ήθελα να μου πείτε σε ποιο σημείο η ανακοίνωση αφήνει υπονοούμενα. Η δουλειά της ΕΛΑΣ δεν είναι να αμφισβητήσει την καταγγελία του παιδιού, αλλά να το προστατεύσει. Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε στην οικία του παιδιού, με ειδικό συνεργείο εξερεύνησης. Το παιδί εξετάστηκε με παιδοψυχολόγο, μεταφέρθηκε σε ιατροδικαστή, σε άλλη περιφέρεια άμεσα ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος για να εξεταστεί. Δεν καταλαβαίνω που υπάρχει παράλειψη της ελληνικής αστυνομίας σε αυτή την περίπτωση».

«Η κάθε καταγγελία του παιδιού και της οικογένειας, εξετάστηκε ξεχωριστά. Έχουν κάθε δικαίωμα να θορυβούνται από κάθε τι περίεργο συμβαίνει, κατανοούμε την οικογένεια και το παιδί, για όσα έχουν περάσει. Το θέμα της νέας κατάθεσης που μπορεί να δώσει το παιδί, είναι θέμα των ανακριτικών αρχών. Η υπόθεση είναι στην ανάκριση, δεν μπορεί να επέμβει σε αυτό η ΕΛΑΣ. Σε κάθε περίπτωση, θέλω να γνωρίζετε ότι όποτε χρειαστεί η συνδρομή της Αστυνομίας για τη συγκεκριμένη οικογένεια, είμαστε δίπλα της. Εγώ είμαι σε θέση να σας πω, ότι η οικογένεια με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής επικοινωνούν στο προσωπικό του τηλέφωνο», ανέφερε κλείνοντας.

newsbomb.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.