Κωνσταντίνος Βολάκης, η φωνή του Bookia από τη Χίο

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Βολάκης, είναι ο ανταποκριτής του Bookia από τη Χίο και την ευρύτερη περιοχή, για θέματα που αφορούν το βιβλίο και τους ανθρώπους του, τους ντόπιους κύρια ανθρώπους του βιβλίου και τη δουλειά τους ώστε αυτοί να αποκτήσουν ένα ακόμη βήμα για να ακουστούν.

Έτσι, όπως όλοι οι συνεργάτες τοπικοί ανταποκριτές, «μεταδίδει» μέσω του Bookia σε όλη την Ελλάδα, συντελώντας στην επίτευξη του κύριου σκοπού, την ανάδειξη των δημιουργών και του έργου τους. Είναι ο εκπρόσωπος της περιοχής του σε ρόλο αναμεταδότη της πολιτιστικής ζωής εκεί, για ό,τι σχετίζεται με το βιβλίο.

  • Συνεντεύξεις με συγγραφείς και παράγοντες τού βιβλίου, με ειδικό βάρος σε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Θεσσαλονίκη.
  • Προτάσεις βιβλίων μέσω της στήλης «Το Bookia προτείνει…», πάλι με ειδικό βάρος σε συγγραφείς της συγκεκριμένης περιοχής.
  • Αρθρογραφία για θέματα που αφορούν το βιβλίο, άμεσα ή έμμεσα.
  • Ρεπορτάζ από τις παρουσιάσεις βιβλίων στις πόλεις της περιοχής.
Δείτε ακόμα:  "Το Γέτι - Η δύναμη του ακόμη": Καλύτερο Παιδικό Βιβλίο στα βραβεία Public!

Ο Κωνσταντίνος Βολάκης γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Παρακολούθησε στο ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ σεμινάρια για στελέχη επιχειρήσεων και μαθήματα Δημιουργικής γραφής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Γράφει ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια και χρονογραφήματα. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Το καλοκαίρι που χιόνισε» με θέμα την Τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο. Επίσης συλλογή διηγημάτων με τον τίτλο «Μη κρύβεις ποτέ τις γόβες και το φόρεμα». Και τα δυο από τις εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ.

Δείτε ακόμα:  "Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν", από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Ελλαδιτών Λεμεσού επί τετραετίας, ως υπεύθυνος των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Καλείται από πολιτιστικούς και λογοτεχνικούς συλλόγους, ως κριτικός και βαθμολογητής των διαγωνισμών που διοργανώνουν. Έχει βραβευθεί επανειλημμένως στον Ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Από το 2018 διαμένει στη Χίο, αρθρογραφώντας σε εβδομαδιαία βάση σε τοπικές εφημερίδες, έντυπες και ηλεκτρονικές για θέματα λογοτεχνίας, επισκεπτόμενος κατά διαστήματα την Αθήνα.

Είναι μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ) και εκπρόσωπός της, στην ευρύτερη περιοχή του Β. Αιγαίου.

Δείτε ακόμα:  Χ. Νικολόπουλος, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία, Π. Παπαδοπούλου: για 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος

– Η σελίδα Facebook του Κωνσταντίνου.