Κορονοϊός: Ανακοίνωση για τις γυναίκες που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με Astrazeneca

Δυνατότητα να κάνουν εμβόλιο mRNA για τον κορονοϊό όσες γυναίκες έχουν επιφυλάξεις για το AstraZeneca, όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση για την ανησυχία γυναικών, που είναι σε εγκυμοσύνη ή σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν, σχετικά με ορισμένα εμβόλια, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών τους συστήνει να κάνουν τα εμβόλια mRNA, όχι γιατί τα άλλα δεν είναι ασφαλή, αλλά γιατί δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα.

Δείτε ακόμα:  Πλεύρης: Δεν συζητάμε για μωβ περιοχές - Το σχέδιο για μεικτούς κι αμιγείς χώρους και το φάρμακο κατά του κορονοϊού

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει για τις γυναίκες που είναι έγκυες να κάνουν τα εμβόλια mRNA. Να ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο λόγος που δεν συστήνει το AstraZeneca, είναι όχι γιατί δεν είναι ασφαλές αλλά γιατί αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι οι γυναίκες που θέλουν να εμβολιαστούν με εμβόλια mRNA, όταν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για τον γενικό πληθυσμό, θα μπορούν να το κάνουν. Ως εκ τούτου, όσες γυναίκες επέλεξαν να μην εμβολιαστούν με AstraZeneca, θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού όταν ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια.

Δείτε ακόμα:  “Μπάλλος”: Τα ευτράπελα της κακοκαιρίας – Το στρώμα, το κανό και η σκάλα (βίντεο)

Επίσης, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας είπε ότι εντός των πρώτων ημερών του Μαΐου αναμένονται και οι ανακοινώσεις για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Τέλος, ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες, όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να απολαύσουν περισσότερες ελευθερίες στις μετακινήσεις.