Κορονοϊός: Ανοίγει στις 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση – Ποιους αφορά

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους ανοσοκατασταλμένους πολίτες.

Στο μεταξύ, την χορήγηση της 3ης ενισχυτικής δόσης σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών μελετά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών όπως υπογράμμισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών στην σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς.

Αναφορικά με τον προβληματισμό για τους εμβολιασμούς παιδιών 12-17 ετών ανέφερε πως , οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ δεκαπλάσιαστηκαν στο διάστημα Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021 λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ οι ανεμβολίαστοι έφηβοι έχουν δεκαπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν.

Τόνισε πως ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Γιατί ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι πεθαίνουν στην Ελλάδα

1. Για την ατομική τους προστασία αλλά και την ψυχική υγεία τους
2. Θωράκιση για την επιστροφή στο σχολείο και εξωσχολικές δραστηριότητες
3. Μείωση διασπορα του ιου για να προστατευτούν τα ευάλωτα άτομα της κοινωνίας
4. Μείωση ανάπτυξης νέων μεταλλάξεων

Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου πρέπει να γίνεται κανονικά ο εμβολιασμούς των εγκύων, όπως υπαγορεύουν οι διεθνείς επιστημονικές μελέτες (μελέτη CDC στις 11/09).

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, καθ’ όλη τη διάρκεια της της κύησης ο εμβολιασμός δεν έχει κανέναν κίνδυνο και πρέπει να γίνεται.