Κορονοϊός: Δεκάδες ασθενείς σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ

Σε ασφυκτική κατάσταση εξακολουθούν να παραμένουν τα νοσοκομεία στην Αττική με τον αριθμό των διασωληνωμένων, των νέων κρουσμάτων και εισαγωγών λόγω πανδημίας του κορωνοϊού να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοϊού. Για παράδειγμα στο Αττικόν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ μεταφέρονται ασθενείς από κλινική σε κλινική για να βρουν οξυγόνο, το οποίο δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των 250 ασθενών με covid που νοσηλεύονται σε αυτό, ενώ στο Αγία Όλγα που εφημερεύει σήμερα, όλες οι κλίνες κορωνοιού είναι κατειλλημένες με περιστατικά και δεν υπάρχει κενό κρεβάτι. «Προκειμένου να ανταπεξέλθει στην εφημερία, έβαλε 18 ράντζα στις κλινικές κορωνοιού», αναφέρει, σημειώνοντας πως στο Γεννηματάς πέθανε διασωληνωμένος ασθενής 37 ετών εκτός ΜΕΘ.

Δείτε ακόμα:  Μετά την εστίαση, σε ποιον κλειστό χώρο «τελειώνει» η μάσκα

«Στη πραγματικότητα οι διασωληνωμένοι σε λίστα αναμονής είναι πολλαπλάσιοι, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορωνοιού, όπως για παράδειγμα το νοσοκομείο της Νίκαιας, το οποίο έχει 11 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία εισάγουν στις Εντατικές κυρίως δικούς τους νοσηλευομένους και όχι νέα περιστατικά.

«Στο νοσοκομείο Γεννηματάς, όπου υπάρχει πολυήμερη λίστα αναμονής, σήμερα βρίσκονται 5 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ που εξυπηρετούνται με ηλικιακά κριτήρια», αναφέρει επίσης καταγγέλλοντας ότι κάθε ημέρα ασθενείς καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, όπως στη Νίκαια (11 θάνατοι), στο Τζάνειο (4 θάνατοι), στο Θριάσιο (4 θάνατοι), στο Ελπίς (4 θάνατοι) στο Παμμακάριστος (2 θάνατοι), στο Γενηματάς (5 θάνατοι.

Δείτε ακόμα:  Αύριο οι αποφάσεις για τις μάσκες - Που θα παραμείνουν

Όσον αφορά τις κενές κλίνες ΜΕΘ σήμερα καταγράφονται μόνο 5 στο Αττικόν και 3 στον Ερυθρό. Όλες οι υπόλοιπες ΜΕΘ στα νοσοκομεία είναι κατειλλημένες, σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ.

cnn.gr