Κορονοϊός: «Είχαμε 5 διασωληνωμένους και δεν είχαμε πού να τους πάμε» (βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του ενώ στον Ευαγγελισμό όλες οι κλίνες είναι γεμάτες.

«Μέχρι πριν μια ώρα υπήρχαν 5 ασθενείς, νέοι άνθρωποι από 30 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν μονάδα για να πάνε. Όπως είπε, οι ασθενείς ήταν “στην κλινική covid με αναπνευστήρες και πλέον οι γιατροί δίνουν άνιση μάχη” .

Δείτε ακόμα:  Η επανεμφάνιση Τσιόδρα, οι διαφωνίες στην επιτροπή και ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι αν κάποιος ασθενής, από αυτούς που είναι διασωληνωμένοι, έχει μια βελτίωση αμέσως κάποιος θα πάρει τη θέση του». «Η εφημερία η χτεσινή είναι από τις χειρότερες και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει» αποκάλυψε.

«Από την στιγμή που θα έχουμε μείωση των περιπτώσεων κορονοϊού, θα πρέπει να περάσουν 15 μέρες για να φανεί η μείωση αυτή στις κλινικές τις απλές. Για την μονάδα ακόμα περισσότερες. Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Θα πρέπει όλος ο υγειονομικός κόσμος να συμβάλλει και εδώ μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας», τόνισε. Καταλήγοντας έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει δραστικά, από μόνος του να θέσει κάποια όρια για να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους που είναι γύρω του.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 1.606 νέα κρούσματα - 76 νέοι θάνατοι,  781 οι διασωληνωμένοι

Διοικητής Ευαγγελισμού: “Τα δύο περιστατικά έχουν ήδη τακτοποιηθεί”

Στις αποκαλύψεις του Ευάγγελου Μπαλή, του επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», απάντησε ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με παρέμβαση του κ. Γρηγορόπουλου στο LiveNews, οι δύο ασθενείς έχουν ήδη απορροφηθεί και οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν εντός της ημέρας. Ο ίδιος είπε, ότι δε θα μείνει κανένας ακάλυπτος…

Για να μπει ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ χρειάζεται κάποιος χρόνος, διευκρίνισε.

«Είμαστε σε μια δύσκολή κατάσταση» συμπλήρωσε.

Δείτε ακόμα:  Σκέρτσος: 35 θετικοί μαθητές και καθηγητές μέχρι τώρα μέσω των self tests