Κορονοϊός: Έρχεται νέα μετάλλαξη, πιο επιθετική από την Όμικρον; Τι ξέρουμε γι’ αυτήν

Κατηγορηματικά αντίθετη με την πενταήμερη καραντίνα μετά από νόσηση εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε στη νέα μετάλλαξη που φέρεται να πρωτοεμφανίστηκε στη βόρεια Ευρώπη.

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε την έντονη διαφωνία της για την απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την έκτη μέρα να δουλέψει, και τόνισε πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει, πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.

Όσον αφορά στην εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, η οποία εντοπίζεται σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία, εκτίμησε πως αν και ακόμα είναι υπό διερεύνηση, θεωρείται συγγενική με την Όμικρον και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεταδίδεται πιο εύκολα και τα συμπτώματα είναι πιο βαριά.

Δείτε ακόμα:  Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Αρχές Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα – Σε ποιες συσκευές αφορά

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε για τη νέα μετάλλαξη.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε».

Δείτε ακόμα:  Ένοχος για την ανθρωποκτονία της Έφης Τσιχλάκη ο σύζυγός της - Πρώτα την έπνιξε και μετά την πυροβόλησε!

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Στο μεταξύ, από χθες, Πέμπτη, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 2.385 νέα κρούσματα - 11 νέοι θάνατοι και 156 οι διασωληνωμένοι

cnn.gr