Κορονοϊός: Πάνω από 100 κρούσματα σε μαθητές Γ’ Λυκείου μετά από πάρτι σε κλαμπ της παραλιακής!

«Χαμός» από σχόλια γίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και μερικές ώρες σχετικά με ένα κορονοπάρτι που διοργανλωθηκε την προπερασμένη Κυριακή σε πολύ γνωστό κλαμπ της παραλιακής. Το πάρτι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλίμου, διοργανώθηκε από σχολεία της περιοχής και μολύνθηκαν κυρίως παιδιά της τρίτης Λυκείου!

Η υγειονομική βόμβα «έσκασε» ύστερα από το πάρτι που έγινε πριν από δυο εβδομάδες, σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά, στον Άλιμο. Γινόταν το αδιαχώρητο και φυσικά δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό. Ως αποτέλεσμα περισσότερα από 100 άτομα έχουν μολυνθεί.

Το πάρτι έγινε το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, διοργανώθηκε από μαθητές σχεδόν όλων των λυκείων του Αλίμου. Υπό τους ήχους της μουσικής οι ανήλικοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μαθητές της Γ’ Λυκείου, άρχισαν να χορεύουν και να έρχεται κοντά ο ένας στον άλλο.

«Ήταν ένα πάρτι που είχε διοργανωθεί από σχεδόν όλα τα λύκεια του Αλίμου. Εκεί έγινε υπερμετάδοση. Εμείς προληπτικά ελέγχουμε τα καταστήματα. Αλλά όταν χορεύουν υπάρχει πρακτικό πρόβλημα. Η παράβαση βαραίνει του πάντες. Ο νόμος τους επιτρέπει πλέον να υπάρχουν πολλά άτομα στα μαγαζιά. Ο χορός είναι το παράνομο», ανέφερε o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Όταν παίζει λογικό είναι να χορεύουν τα παιδιά. Μίλησα με όλους τους καταστηματάρχες και τους είπα αν μπορούν να μην παίζουν μουσική και μου είπαν ότι εμείς τηρούμε το νόμο. Δεν φταίμε εάν αυτοί σηκώνονται να χορέψουν. Μιλάμε για πάνω από 100 κρούσματα, κυρίως σε παιδιά της τρίτης λυκείου, άρα περίπου 17 ετών».

Ο δήμαρχος έχει ζητήσει από την ελληνική αστυνομία να πραγματοποιεί περισσότερους ελέγχους στα νυχτερινά καταστήματα και στα μαγαζιά της παραλιακής που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της πόλης του, ενώ αποκαλύπτει ότι το ίδιο κατάστημα υπέπεσε πριν λίγες ημέρες σε παράβαση του ωραρίου μουσικής.

«Μετά τις 15 Ιουλίου που θα είναι πιο μικρή η δυναμικότητα ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα. Έχω ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ συνεχείς ελέγχους. Προχθές στο κατάστημα που υπήρξε η υπερμετάδοση η αστυνομία επέβαλε τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση της νομοθεσίας περί ωραρίου μουσικής και όχι για παράβαση μέτρων covid. Η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος της στην παραλιακή ζώνη. Δεν μπορεί ο δήμος να κάνει τη δουλειά της αστυνομίας και των κλιμακίων», καταλήγει ο δήμαρχος Αλίμου.

.lawandorder.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.