Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο γυναίκα μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca

Περιστατικό πνευμονικής εμβολής, που σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, την ώρα που η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τη συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού με κάθε διαθέσιμο εμβόλιο, περιλαμβανομένου και του εμβολίου AstraZeneca, στα άτομα ηλικίας 30 ετών και άνω.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελευθερία», πρόκειται για γυναίκα 78 χρόνων, η οποία εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας Αγιάς στις 3 Απριλίου και μερικές ημέρες αργότερα, προχθές, προσήλθε στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με συμπτώματα πυρετού και βήχα.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Προβληματίζουν οι μεταλλάξεις τους ειδικούς - Πώς θα αποφύγουμε τέταρτο κύμα

Αρχικά εκτιμήθηκε ως λοίμωξη με το δείγμα της να βγαίνει αρνητικό στον κορονοϊό, αλλά στη συνέχεια εμφάνισε απώλεια αισθήσεων και μετά από ειδικές εξετάσεις και αξονική τομογραφία διαπιστώθηκε πνευμονική εμβολή – θρόμβωση στις πνευμονικές φλέβες.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε σε αναπνευστήρα και νοσηλεύεται στη μονάδα στεφανιαίας νόσου της καρδιολογικής κλινικής με τους θεράποντες γιατρούς ελλείψει άλλης αιτίας που να δικαιολογεί τη συγκεκριμένη θρόμβωση να αποφασίζουν να δηλώσουν το περιστατικό στον ΕΟΦ με κίτρινη κάρτα, ως ανεπιθύμητη δηλαδή παρενέργεια του εμβολίου.

Δείτε ακόμα:  Αλέξανδρος Μπουρδούμης – Λένα Δροσάκη: Η περιπέτεια με τον κορονοϊό

onlarissa.gr