Κορονοϊός: Θεμιστοκλέους – Τρίτη δόση εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών

Επόμενοι στη σειρά για την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό θα είναι οι κάτω των 50 ετών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Όπως είπε, αναμένεται η ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αλλά εκτιμά ότι σύντομα θα έρθει η σειρά τους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε αναπόφευκτο το να βρεθεί η Ελλάδα αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα της πανδημίας και υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού.

Δείτε ακόμα:  Σαρηγιάννης: Πιθανό να υπάρχει ήδη κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα και να μην έχει ανιχνευθεί

Επικαλούμενος τα σημαντικά ευρήματα της μελέτης σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών στην Ελλάδα, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, υπογράμμισε πως ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. «Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει», είπε και συμπλήρωσε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε πως είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξήγησε πως γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

Δείτε ακόμα:  Η αδελφή και η μητέρα του Καραϊβάζ έστειλαν εξώδικο στην Ζήνα Κουτσελίνη

Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

newsbeast.gr