Κορονοϊός: Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Ραφήνα, Πικέρμι και Ανατολική Αττική


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έκαναν την εξειδίκευση των νέων μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα οποία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς:

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «η μάσκα είναι το καλύτερο μέσο προστασίας που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. Είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο». Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test στον Μαραθώνα

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

3. Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

4. Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Λιβαθινός σε Τσίρκα - "Αντί να φλυαρείτε να απαντήσετε στις καταγγελίες"

5. Σε όλη τη χώρα επίσης αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

6. Σε όλη τη χώρα μένουν ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς «γίνεται κάθε προσπάθεια για να αποφύγουμε ένα ολικό πάγωμα της κοινωνίας με ελέγχους και σκληρή επιτήρηση σε όλη την επικράτεια για την οποία θα ενημερώσει ο κ. Χρυσοχοϊδης».

Δείτε ακόμα:  Ο Εορτασμός του Προφήτη Ηλία στα Περιβολάκια Ραφήνας (φωτό)

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για σαρωτικούς ελέγχους της αστυνομίας και υπογράμμισε ότι όποιος απερίσκεπτα διασκεδάζει ή λειτουργεί την επιχείρησή του «σκάβει τάφους».

Περιμένουμε από τους πολίτες ανθρωπιά και αλληλεγγύη, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτη σε μια τέτοια φάση την ανυπακοή.

lawandorder.gr