Κορονοϊός: Το πρωί στον ήλιο το βράδυ στα μπαλκόνια


Μπορεί η κυβέρνηση του Στέφαν Λέβεν να μην είναι διατεθειμένη να επιβάλει σκληρότερα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Σουηδία, οι πολίτες όμως της Στοκχόλμης φαίνεται να είναι πιο υποψιασμένοι, γι αυτό και κάθε βράδυ βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν μάχη με τον φονικό ιό.

Τα σχεδόν 5.000 κρούσματα και οι 239 θάνατοι που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στα νοσοκομεία της σκανδιναβικής χώρας είναι ξεκάθαρο πως έχουν αρχίσει να προβληματίζουν τους κατοίκους, οι οποίοι είναι περισσότερο προσεκτικοί απ ότι ορίζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως σήμερα.

Παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στις γειτονικές τους χώρες, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο οι Σουηδοί έχουν αρχίσει να μπαίνουν σε τροχιά covid-19 στέλνοντας κάθε βράδυ από τα μπαλκόνια τους το δικό τους ευχαριστήριο μήνυμα στους θεματοφύλακες της υγείας τους.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr Ελληνίδα κάτοικος της Στοκχόλμης και νηπιαγωγός στο επάγγελμα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτά, ωστόσο αρκετοί γονείς ανησυχούν:

«Οι περισσότεροι έχουν καταλάβει τι γίνεται. Οι πιο φοβισμένοι ή καλύτερα προβληματισμένοι δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με αποτέλεσμα και εμείς να μην ξέρουμε τι ακριβώς να κάνουμε. Οι Σουηδοί γενικά ως λαός έχουν εμπιστοσύνη στις οδηγίες τις κυβέρνησης και τις ακολουθούν πιστά. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που ζουν λες και η χώρα έχει μπει σε καραντίνα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

🇸🇪🇬🇧TACK alla fantastiska som kämpar för oss i dessa tider!!❤️ Vi hyllar er varje kväll kl 20. #haganova . 🇬🇧 THANK YOU all of you great people who are fighting for us in these times!! ❤️ We pay tribute to you every night!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Medveten i stan (@medveten_i_stan) στις 31 Μάρ, 2020 στις 11:04 πμ PDT

newsit.gr