Κορωπί: Ενα «διαβολικό» τρίγωνο και οι ανάγκες παρέμβασης

Ο κ. Κίμωνας Φουντούλης, απέστειλε παρατηρήσεις στο ebdomi.com, για την κυκλοφοριακή περιοχή, του Δήμου Κρωπίας και συγκεκριμένα στην είσοδο του Κορωπίου από τη Λεωφ. Βάρης – Κορωπίου. Είναι ένα τρίγωνο που αν δεν προσέξει ο οδηγός, κινδυνεύει η ακεραιότητά του, όπως έχουμε κι εμείς πολλάκις διαπιστώσει.

Ο Κίμων Φουντούλης έχει καταγράψει το πρόβλημα και το έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Κρωπίας και και στην Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής (τμήμα Τροχαίας).

Γράφει συγκεκριμένα ο Κ. Φουντούλης μεταξύ άλλων:

Κινούμαστε ασφαλώς στη συμβολή Αναπαύσεως, Βασ. Κων/νου, Κορωπίου – Βάρης και τριγύρω;

Η νοτιο-ανατολική είσοδος – έξοδος Κορωπίου παρουσιάζει υψηλό κυκλοφοριακό φορτίο και καταγράφονται αρκετά προβλήματα για πεζούς, εποχούμενους, παρόδιους κατοίκους ή και εργαζόμενους.

Ενδεικτικά επί μέρους προβλήματα

1) Συμβολή Κολοκοτρώνη – Βασ. Κων/νου

– Ελλειψη ορατότητας (πλαϊνο στέγαστρο στάσης – βορειοδυτικά) αλλά και πυκνών θαμνων

– Ελειψη ορατότητας λόγω διαφημιστικών πινακίδων

2) Πλήρης έλλειψη πεζοδρομίου

3) Είσοδος – έξοδος οχημάτων κατά βούληση στο χώρο στάθμευσης παρόδιας επιχείρησης εστίασης: Από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις σε πολυσύχναστο «ακανόνιστο» κόμβο. Συχνά ανάμεσα στους τρεις φωτεινούς σηματοδότες. Παραβίαση σηματοδοτών. Ελλειψη διαβάσεων πεζών.

4) Ελλειψη πεζοδρομίου και ορατότητας στη συμβολή Κορωπίου -Βάρης με Λητούς.

5) Πολύ ψηλό κράσπεδο. Δυσκολία προσπέλασης σε πεζούς.

6) Χαμηλή πινακίδα κατεύθυνσης επί πεζοδρομίου εμποδίζει την κίνηση πεζών.

7) Στροφή αριστερά από Κορωπί προς αεροδρόμιο. Ρύθμιση σηματοδότη με ανάσχεση ερχόμενων από Βάρη για ασφαλή κίνηση προς ΒΙΠΕ, αεροδρόμιο.

– Ελλειψη πεζοδρομίων και ρείθρων εντός ή εκτός σχεδίου σε απολύτως αστική περιοχή.

Οδός Αναπαύσεως, είσοδος – έξοδος νεκροταφείου. Ελλειψη πεζοδρομίου, σήμανσης, τοιχία κάθετα εμποδίζουν κίνηση πεζών.
Άναρχη στάθμευση στην άτυπη τριγωνική νησίδα – προέκταση πλατείας Μνημείου 9ης Οκτωβρίου 1944. Προβλήματα ορατότητας.
Καταλήγοντας ο Κ. Φουντούλης σημειώνει ότι η βελτίωση της πόλης απαιτεί διαρκη προσπάθεια. Η εξεταζόμενη θέση στο νοτιοανατολικό όριο της πόλης, απαιτεί επικαιροποιημένη προσέγγιση.

Υπάρχουν σημεία που η ενεργοποίηση υπηρεσιών αυτεπιστασίας μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις.

Σημειώνει επίσης ο αναγνώστης, ότι κάποια προβλήματα όπως η έλλειψη πεζοδρομίων σε εκτός σχεδίου περιοχές, απαιτούν νομοθετική ρύθμιση, κάτι που χρειάζεται συνεργασία με το Δήμο.

Το πράγματι μελετημένο πρόβλημα της περιοχής ο Κ. Φουντούλης, απέστειλε και προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δ/νση τροχαίας, η οποία, μετά από αυτοψία, κατέγραψε τις παρατηρήσεις της, τις οποίες του κοινοποίησε, αφού τις απέστειλε και στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Κρωπίας.

Όλα τα παραπάνω τα έχει επισημάνει εγγράφως, περίπου εδώ και ένα χρόνο ο Κ. Φουντούλης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση με τη σειρά της έχει αποστείλει μετά από αυτοψία της παρατηρήσεις της, οπως «διαγράμμιση οδοστρώματος σε όλο τον κόμβο

(διαβάσεις πεζών, βέλη κατεύθυνσης, διπλές διαχωριστικές κ.λπ.), η κατασκευη κυκλικού κόμβου στο σημείο, η διαμόρφωση και κατασκευή πεζοδρομιων».

Μάλιστα επιβεβαιώνει τον γράφοντα ότι πράγματι, από τους ελέγχους που διενεργούν, συμβαίνουν συχνά ατυχήματα στο σημείο. (10.10.22 αρ. πρ.3112)

Και έκτοτε ουδέν άλλον νεότερον! Η κατάσταση είναι ίδια, χωρίς να έχει γίνει καμία παρέμβαση, από κανέναν φορέα, αν και κάποια απ’ αυτά που σημειώνει είναι πολύ απλά και βελτιώνονται άμεσα.

σημείωση: στη φωτογραφια, ο Κ. Φουντουλακης σημειωνει με αριθμούς τα σημεία, που περιγράφει

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.