Κορωπί: Ένας ακόμη διανομέας σκοτώθηκε στη μάχη για το μεροκάματο!

Ακόμα ένας διανομέας προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των αδικοχαμένων εργατών στη μάχη για το μεροκάματο, στην περιοχή του Κορωπίου.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης, τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων, είναι εγκληματικές! Συνάδελφοι διανομείς και άλλοι εργαζόμενοι σκοτώνονται την ώρα της δουλειά και για τις κυβερνήσεις τα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων αντιμετωπίζονται σαν κόστος. Το να πηγαίνουμε στη δουλειά και να γυρίζουμε ζωντανοί, δηλαδή, αποτελεί κόστος τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους μεγαλοεπιχειρηματίες», καταγγέλλει το παράρτημα Νοτιοανατολικής Αττικής του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων, προσθέτοντας:

«Είναι προκλητικό και απαράδεκτο πως την ίδια στιγμή, ενώ αυξάνονται τα ”ατυχήματα” σε καθημερινή βάση, η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει τους διανομείς στα ΒΑΕ, ενώ με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για τα ατομικά μέτρα προστασίας για τους διανομείς – ”συνεργάτες” συνεχίζει να απαλλάσσεται εξολοκλήρου η μεγαλοεργοδοσία, οι πλατφόρμες διανομής, από την υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν και κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας, με την υποχρέωση να δίνουν 10 ευρώ το μήνα (!) στους διανομείς για το κράνος. Συνεχίζει να απαλλάσσεται από τη συντήρηση και τα έξοδα κίνησης των οχημάτων των διανομέων.

Παράλληλα, τους μικρούς καταστηματάρχες της εστίασης η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει να τους τσακίζει, ενισχύοντας τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου.

Είναι αδιανόητο σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης, να μην είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι θα είμαστε ασφαλείς στους χώρους δουλειάς μας. Χρειάζεται αποφασιστικά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Απαιτούμε:

Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι – συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη.

Ένταξη τώρα της ειδικότητας τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα! Αντίστοιχα, των λαντζέρων, μαγείρων, σερβιτόρων.

Πλήρης ασφάλιση κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης! Να τηρείται απαρέγκλιτα το 8ωρο – 5θήμερο – 40ωρο.

Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας».

Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Νοτιοανατολικής Αττικής

Φωτό αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.