Κορωπί: Με «σκόντο» 2,74 εκατ. ευρώ ξανά στο σφυρί το συγκρότημα Τεγόπουλου

Σε χρόνο ρεκόρ το συγκρότημα της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί οδηγείται σε επαναληπτικό πλειστηριασμό και με σημαντικά μειωμένη την τιμή εκκίνησης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το newmoney.gr, το συγκρότημα της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 2 Νοεμβρίου με τιμή εκκίνησης 10.959.500 ευρώ (αποτελούσε τη μέση τιμή των εκτιμήσεων των δύο πιστοποιημένων εκτιμητών), ο οποίος όμως ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου αναρτήθηκε η αναγγελία του επαναληπτικού πλειστηριασμού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου,-με επισπεύδοντα τον σύνδικο πτώχευσης-, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει υποχωρήσει στα τρία τέταρτα (3/4) της μέσης τιμής των εκτιμήσεων των πιστοποιούμενων εκτιμητών, δηλαδή στο ποσό των 8.219.625 ευρώ, μειωμένη κατά 2.739.875 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω βιομηχανικό συγκρότημα είχε βγει ξανά στο σφυρί στα τέλη Ιουνίου του 2020, με τιμή εκκίνησης 10,33 εκατ. ευρώ.

Οκτώ χρόνια μετά την πτώχευση

Ο πλειστηριασμός των εγκαταστάσεων της Χ.Κ Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. έρχεται οκτώ χρόνια μετά την κήρυξη της σε πτώχευση και τουλάχιστον μια δεκαετία από την εμφάνιση των οικονομικών προβλημάτων που οδήγησαν τελικά στην αναστολή έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Πρόκειται, ειδικότερα, για ένα συγκρότημα βιομηχανικών κτιρίων, που ανήκουν στην πτωχευτική περιουσία, το οποίο βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου Αττικής, στη θέση Νήσιζα-Καρελα.

Το προς εκποίηση ακίνητο, είναι μία ενιαία εδαφική έκταση, συνολικού εμβαδού 42.097,635 τ.μ. (σύμφωνα με το κτηματολόγιο εμβαδού 41.770 τ.μ.) «μετά των υπαρχόντων σ’ αυτήν κτιρίων, παραρτημάτων και συστατικών», η οποία έχει προέλθει από τη συνένωση πολλών οικοπέδων.

Η έκταση είναι άρτια και οικοδομήσιμη, ενώ βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως αλλά εντός βιομηχανικής ζώνης.

Το συγκρότημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ακίνητα:

α) τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) με υπόγειο, αποτελούμενο από υπόγειο με συνολικό εμβαδόν υπογείου 4.987,11 τ.μ., ισόγειο επιφάνειας 4.740,46 τ.μ., πρώτο όροφο επιφάνειας 1.490,08 τ.μ. και δεύτερο όροφο επιφάνειας 2.265,54 τ.μ. και

β) κτίριο ενέργειας, αποτελούμενο από υπόγειο, εμβαδού 442 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου και χώρο Η/Ζ.

Μετά το 2003 κατασκευάστηκε ακόμη ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφάνειας 2.121,21 τ.μ., καθώς και νέο διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ. Επίσης, στην κεντρική είσοδο έχει κατασκευασθεί μικρό κτίριο υποδοχής – φυλάκιο.

Επιπλέον, έχουν καθορισθεί συνολικά διακόσιες 216 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων (γκαράζ) στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο της έκτασης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2018 το δεύτερο κτίριο (μετά από αυτό της οδού Κολοκοτρώνη στην Αθήνα) που στέγαζε τα γραφεία της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο, βγήκε προς εκποίηση και αποκτήθηκε, έναντι 10,8 εκατ. ευρώ από την κοινοπραξία Dimand-Grivalia, ενώ σήμερα πλέον έχει μετατραπεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.