Κορωπί: Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό – Τι ισχυριζόταν (βίντεο)

Στο βίντεο ακούγεται ο ψευτογιατρός να γελά με την ερώτηση ασθενούς για το κατά πόσο μπορεί να την γιατρέψει είναι σύμφωνα με τις Αρχές υπαίτιος για τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

– Θύμα: Μου τα λέτε αλήθεια ρε παιδιά; Δηλαδή θα είμαι εντάξει;

– Ψευτογιατρός: Ρωτάει «μου λέτε αλήθεια γιατρέ θα γιατρευτώ ή μου λέτε ψέματα;»

Οι μαρτυρίες των θυμάτων σοκάρουν και τα χρηματικά ποσά που φέρεται να τους είχε αποσπάσει ξεπερνούν κάθε φαντασία.

«Ο Τριανταφύλλου μου έλεγε ότι είμαι εύκολη περίπτωση και σε ένα χρόνο θα περπατάω. Άρχισα θεραπεία, πήγα δύο φορές στη Γερμανία, έκανα ό,τι μου έλεγε. Κάποια στιγμή ο Τριανταφύλλου μου έλεγε: ‘’Ο εγκέφαλός σου τώρα έχει γεμίσει με υγιή βλαστοκύτταρα’’, εννοώντας ότι θα υπάρχει βελτίωση. Ήδη του είχαμε δώσει 120.000€. Όταν του είπα: ‘’Σάκη, τελείωσαν τα λεφτά μας’’, εκείνος εξαφανίστηκε και δεν επικοινώνησε ποτέ ξανά μαζί μας», δήλωσε ένα από τα θύματα του ψευτογιατρού.

Αλλά και σε έναν άλλον ασθενή, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν έχει λεφτά. Η μαρτυρία μιας μητέρας που του έδωσε 200.000 ευρώ για να θεραπεύσει δήθεν το παιδί της ήταν η εξής:.

«Μας έφερε σε επαφή ένα συγγενικό μας πρόσωπο. Μου έκανε εντύπωση ότι το πρώτο πράγμα που ρώτησε ο Τριανταφύλλου τον συγγενή μας στο τηλέφωνο ήταν: ‘’Έχουν λεφτά;’’. Όταν συνάντησαν την κόρη μου, ο Γερμανός, που παρουσιάστηκε ως νευρολόγος, διέγνωσε ότι πρόκειται για μια φλεγμονή στο νύχι της και αυτή η φλεγμονή έκανε την πτώση στα νεύρα. Υποσχέθηκαν ότι με τη θεραπεία των βλαστοκυττάρων μέσα σε δύο μήνες το κορίτσι μου θα γινόταν καλά».

Αλλά δεν ήταν μόνο η οικονομική εξαπάτηση που καταγγέλλουν τα θύματα. Στον πατέρα ενός παιδιού με σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής φέρεται να του ζήτησε να διακόψουν την αγωγή των γιατρών και να ακολουθήσουν τις δικές του οδηγίες.

«Ο γιος μου έπασχε από μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που κατέστρεφε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι η νόσος προήλθε από ένα σκορπιό που τσίμπησε το γιο μου στο στρατό κι ο Γερμανός έλεγε ότι είχε το αντίδοτο. Ο 66χρονος μας έλεγε ότι θα μας έδινε βλαστοκύτταρα που θα αντικαθιστούσαν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα και το παιδί θα γινόταν καλά. Μας ζήτησε να σταματήσει την αγωγή των γιατρών. Κι όντως τη σταματήσαμε. Αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε την ακίνητη περιουσία μας για να του δώσουμε 50.000 ευρώ. Το παιδί μου πέθανε 5 χρόνια μετά, και ύστερα από δύο χρόνια έχασα και τη σύζυγό μου από τον καημό της».

«Κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω»

Αν και σήμερα δηλώνει πως δεν γνωρίζει για τι ακριβώς κατηγορείται, ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής έγραφε στο ημερολόγιο του πως η μητέρα μιας ασθενούς τον είχε υποπτευθεί. Μάλιστα η γυναίκα αυτή το 2016 θα ήταν και η πρώτη που θα τον καταγγείλει.

«Η μητέρα της ασθενούς κατάλαβε ότι την κοροϊδεύω τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2015. Γιατί περίμενε μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 που άρχισαν τα mail για να διακόψει την αγωγή στο παιδί της; Και εφόσον είχε πειστεί για την απάτη, γιατί μου έκανε μήνυση 1,5 χρόνο μετά; Πιστεύω ότι είναι μία γυναίκα με σχέδιο. Γιατί όταν την ‘’ξεσκέπασα’’ και την κατέστησα υπόλογη και υπεύθυνη για την πορεία της υγείας της κόρης της, εξερράγη γιατί ήθελε να έχει τον έλεγχο πάντα σε όλα, ακόμη και στη θεραπεία της.

Η γυναίκα που όπως λέει ο 66χρονος ήθελε να έχει τον έλεγχο σε όλα, ήταν απλά μια μητέρα που αγωνιούσε για την υγεία του παιδιού της.

Αυτή είναι η συνομιλία

– Θύμα: Αν ήταν δικό σου παιδί θα το άντεχες;

– Ψευτογιατρός: Είναι ένα περιστατικό το οποίο έχει παρουσιάσει πολλές «στραβές».

Γι’ αυτό το περιστατικό λοιπόν που έχει παρουσιάσει πολλές στραβές, η μητέρα είχε καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ.

-Θύμα: Δεν ξέρω Σάκη, είμαι τρελαμένη. Έχει περάσει ενάμισης χρόνος, έχουμε δώσει πάνω από 100.000€.

– Ψευτογιατρός: Γιατί;

-Θύμα: Τι γιατί; Για μέτρησέ τα. Για βάλ’ τα. 25.000€ η πρώτη κυτταρική, 18.000€ η δεύτερη. Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την ιστορία μου είπατε ότι το παιδί θα γίνει καλά. Ρώτησα πότε και μας είπατε ότι πάνω στον χρόνο. Καλά, στην αρχή μας λέγατε άλλα ντι άλλων, αλλά τέλος πάντων. Ότι πάνω στον χρόνο. Πέρασε ο χρόνος, πέρασαν τώρα και τόσοι μήνες, κάναμε την κυτταρική τον Μάρτη και από τον Μάρτη μέχρι τώρα δεν έχουμε δει το παραμικρό.

Τα «ρίχνει» στον Γερμανό ο Τριανταφύλλου

Στην απολογία του ο Διονύσης Τριανταφύλλου τα ρίχνει όλα στον Γερμανό συνεργό του.

«Αποκλειστικά υπεύθυνος για την εκάστοτε θεραπεία των ασθενών ήταν ο Γερμανός γιατρός. Εγώ δεν είπα ποτέ σε κανέναν να σταματήσει την αγωγή του. Ορισμένες φορές βοηθούσα στην άμεση χορήγηση της αγωγής του Γερμανού, μέχρι οι οικείοι του ασθενούς να εξοικειωθούν με τη διαδικασία. Δεν υποστήριξα ποτέ ότι μπορεί να υπάρξει πλήρης ίαση από τόσο σοβαρές ασθένειες».

Επιπλέον, ισχυρίζεται πως τα μόνα λεφτά που λάμβανε ήταν για τις υπηρεσίες του ως φυσιοθεραπευτής.

«Τα μόνα χρήματα που έλαβα ήταν ως αμοιβή για τις φυσιοθεραπείες που έκανα. Η ιδιότητά μου είναι φυσιοθεραπευτής και τίποτα περισσότερο. Δεν θα μπορούσα ποτέ εγώ να συνταγογραφήσω θεραπευτική αγωγή, χωρίς να είμαι γιατρός».

Τα θύματα ωστόσο καταγγέλλουν πως ο 66χρονος συστηνόταν ως γιατρός με εξειδίκευση μάλιστα στην νευρολογία.

Ψευτογιατρός: Σοκάρουν νέες καταθέσεις θυμάτων – «Νιώθω υπεύθυνη για…»

Νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως, αποτυπώνουν τον τρόπο δράσης τόσο του ίδιου όσο και του 72χρονόυ Γερμανού συνεργού του,

«Μου λέει σιγά το πράγμα, ‘δεν είναι απολύτως τίποτα, μη σε ανησυχεί καθόλου αυτό, είναι μπαμ μπαμ’, ένιωσα ότι βρήκα τον σωτήρα μου. Με αυτά τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα και αυτά θα είναι όλα οκ. Έτσι ξεκινήσαμε, κάναμε τις ενέσεις, πήγαμε δύο φορές στη Γερμανία για το PET scan με συνοδεία αυτού», λέει η μητέρα νεός εκ των θυμάτων του ψευτογιατρού.

«Κάναμε σε καθημερινή βάση ένεση, δηλαδή επί 1,5 χρόνο και παραπάνω πήγε αυτή η δουλειά, έκανε κάθε μέρα. Δεν έβλεπα καμία διαφορά. Μου έφερε κάποια στιγμή κάτι εξετάσεις. Και μου λέει βλέπεις ‘εδώ ο εγκέφαλος έχει αυτό, έχει εκείνο, έχει το άλλο, πρέπει να αλλάξουμε τα πεπτίδια, να τα κάνουμε κάτι άλλα, που να ενισχύσουν περισσότερο τα νεύρα, για να γεμίσουν αυτά τα μαύρα που έχει στον εγκέφαλο’.

«Μου πήρε πάνω από 150.000 ευρώ»

Ωστόσο, ο ασθενής αντί να καλυτερεύει, παρουσίασε πτώση.

«Κάνουμε ένα δεύτερο PET scan τον επόμενο χρόνο, και μου φέρνει πάλι κάποιες άλλες εξετάσεις λιγότερες μαυρίλες και μου λέει ‘βλέπεις πώς πάει; Απλά μου λέει έχει πάθει μεγάλη ζημιά από την φλεγμονή που έχει πάθει και θα πάει καλύτερα και συνεχίζουμε τα πεπτίδια’. Ερχόταν ανά εβδομάδα, μετά μου τα έφερνε σε μήνα. Μου έφερνε κουτιά ολόκληρα, τα έβαζα στην κατάψυξη. Μου έλεγε να τα βγάζω λίγο πριν, να τα ζεσταίνω με το χέρι μου και να γίνεται το ενέσιμο και μου τα έφερνε ανά εβδομάδα.

»Μου έβγαζε την εβδομάδα πήρε 3.000, την άλλη εβδομάδα είναι 5.000, την άλλη εβδομάδα… Και μου έβγαινε αυτό το ποσό, συνέχεια. Πάνω από 150.000 ευρώ. Άλλαζε τα ποσά, γιατί υποτίθεται άλλαζε η ουσία. Άλλες φορές μου έλεγε ότι έχει έλλειψη και πρέπει να κάνεις μια πιο δυνατή που μόνο αυτή η ένεση κοστίζει 1.500 ευρώ. Μου έκανε ένα τηλέφωνο το 2016 και είπε ότι: ‘αν σε πάρουν κάποιο τηλέφωνο, καταλαβαίνεις ότι μου κάνουν πόλεμο οι φαρμακευτικές’ και εξαφανίστηκε».

«Εξαφανίστηκε»

Αφού απομύζησε μέχρι και την τελευταία ελπίδα αλλά και ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, εξαφανίστηκε.

«Αυτό που δεν μπορούσα να πιστέψω είναι ότι ακόμα και την στιγμή που εξαφανίστηκε, δεν πέρασε στιγμή από το μυαλό μου ότι όλο αυτό ήταν απάτη. Δεν πέρασε από το μυαλό μου, πρέπει να ήμουν πάρα πολύ αφελής. Το άφησα και με κρύα καρδιά, το λέω και ντρέπομαι. Έχει πονέσει πάρα πολύ αυτό το παιδί για να… Και νιώθω υπεύθυνη.

»Έφερνε τα παιδιά του. Μπροστά στα παιδιά του, έκανε θεραπεία σε ένα άλλο παιδάκι, γιατί και εμένα παιδί ήταν. Στο δεύτερο ταξίδι, στη δική μου βαλίτσα, έβαλε όλα αυτά τα πεπτίδια που πήγαινε να κοροϊδέψει εκτός από εμένα και όλους αυτούς τους ανθρώπους. Νιώθω ότι έχω κουβαλήσει εγώ τον θάνατο. Την απάτη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο ψευτογιατρός ζητούσε από τα θύματά του μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ το κύριο μέλημα του ήταν το χρήματα και όχι η επιστήμη. Τους ζητούσε να σταματήσουν τις θεραπείες τους ενώ γνώριζε πως τα φιαλίδια έχουν μόνο νερό.

Όταν κάποιοι διαπίστωναν πως η κατάστασή του επιδεινωνόταν, εκείνος τους έλεγε «Μπράβο, αυτό σημαίνει πως καταστρέφονται τα καρκινικά κύτταρα. Εγώ θέλω το καλό της κόρης σας, θέλω να τη δώ νυφούλα».

Επιπλέον, ένας ακόμη που έσπασε το φυαλίδιο, πίστευε τόσο πολύ στον ψευτογιατρό που ακόμη και τότε θεωρούσε πως το νερό τον είχε βοηθήσει.

Οι απίστευτοι ισχυρισμοί του – Χρέωνε 15.000 ευρώ μια ένεση κυττάρων

Οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, που έμπαιναν στο γραφείο του ψευτογιατρού στην Αθήνα έβλεπαν ένα κανονικό ιατρείο. Ένα χώρο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, τον ίδιο κατά διαστήματα με την χαρακτηριστική λευκή ιατρική ποδιά και σε αυτή την περίπτωση μέχρι τα περιβόητα πεπτίδια που χορηγούσε έναντι αδρής αμοιβής για την αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ακόμα και του καρκίνου.
Αυτά είναι τα φιαλίδια που πριν από λίγες μέρες δημοσιοποίησε η αστυνομία. Μπουκαλάκια με νερό κι ζάχαρη που απελπισμένοι ασθενείς χρυσοπλήρωναν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν, όπως πίστευαν.

– Θύμα: Είναι όλα από Γερμανία δηλαδή;

– Ψευτογιατρός: Ναι ναι ναι, αυτά είναι όλα εργαστηρίου. Δεν πωλούνται στα φαρμακεία, να πας σε ένα φαρμακείο να το πάρεις.

– Θύμα: Αυτό κάνει 200 ευρώ. Τι να το κάνει το φαρμακείο. Να το πάρει και να το έχει στοκ;

Τα έφερνε μόνο εκείνος γιατί στα φαρμακεία θα έμεναν, όπως έλεγε. Το 2006 δήλωνε γιατρός και προσπαθούσε να πείσει ότι η δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία που ακολουθεί με έναν Γερμανό συνεργάτη του κάνει θαύματα. Θεραπεύει ανίατες ασθένειες και κάνει ακόμα και καθηλωμένους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να περπατούν.

– Θύμα: Τι είχε;

– Ψευτογιατρός: Αυτός είχε σκλήρυνση.

– Θύμα: Κι αυτός; Κι ήταν τόσο χάλια και περπατάει;

– Ψευτογιατρός: Μαζί μας θεραπεία 1,5 χρόνο

– Θύμα: Και πόσο καιρό είχε σκλήρυνση;

– Ψευτογιατρός: 10 (χρόνια). Είχε ατροφία.

– Θύμα: Και τώρα δεν περπάταγε έτσι; Απλά τώρα τον έχετε…

– Ψευτογιατρός: Μην τον βλέπεις τώρα αυτόν. Θα τον δεις περπατάει παράξενα λίγο ακόμα. Γιατί είχε ατροφήσει το πόδι του. Δεν είχε πόδι.

– Θύμα: Τώρα είναι καλύτερα ή απλά πάει…

– Ψευτογιατρός: Τώρα πάει μια χαρά. Είναι Έχει σταματήσει και ανεβαίνει. Γίνεται καλύτερα το πόδι του, αρχίζουν και δουλεύουν τα πόδια του τώρα. Φαντάσου αυτό είχαν νεκρωθεί, δε δούλευε

«Οι υπόλοιποι γιατροί είναι»

– Ψευτογιατρός: Ξέρεις ποιο είναι το κακό, να σου πω την αλήθεια; Το κακό είναι ότι οι γιατροί μας εδώ, είναι κακοί άνθρωποι. Πρόσεξε τι θα σου πω, είναι κακοί άνθρωποι. Οι γιατροί είναι κακοί άνθρωποι! Αν ο άλλος μπορεί να σου προσφέρει περισσότερα από εμένα, να πας στον άλλον. Κατάλαβες; Θα σε βοηθήσω εγώ να πας στον άλλο. Θα σου πω: «κάνει αυτός κάτι άλλο που δεν ξέρω να το κάνω εγώ. Θέλω να πας και εκεί». Θα σε σπρώξω εγώ να πας! Εδώ γίνεται τελείως το αντίθετο.

Μια σειρά από τεχνάσματα για να πειστεί ο συνομιλητής του. Για να δεχτεί να τον πληρώσει. Περιέγραφε μια συνωμοσία γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών στις πλάτες ασθενών. Αφού όπως έλεγε, η δική του θεραπεία ήταν γνωστή, αλλά κάποιοι για να κερδίζουν χρήματα δεν ήταν άφηναν να προχωρήσει…

– Ψευτογιατρός: Ξέρεις ποιο είναι το κακό, να σου πω την αλήθεια; Το κακό είναι ότι οι γιατροί μας εδώ, είναι κακοί άνθρωποι. Πρόσεξε τι θα σου πω, είναι κακοί άνθρωποι. Οι γιατροί είναι κακοί άνθρωποι!

Οι άλλοι γιατροί ήταν κακοί όπως έλεγε και ο ίδιος έντιμος. Αδέκαστος, ταγμένος στην επιστήμη του.

– Θύμα: Δεν είναι παράνομα τα πεπτίδια να γίνεται; Καθόλου;

– Ψευτογιατρός: Το παίζουν έτσι, γιατί χάνει λεφτά η φαρμακοβιομηχανία κατάλαβες. Τι παράνομο;

– Θύμα: Πεπτίδια γιατί δεν το κάνουν;

– Ψευτογιατρός: Γιατί είναι μ…ες

– Θύμα: Αλλά δεν είναι αυτό απαγορευμένο, όπως το κύτταρο.

– Ψευτογιατρός: Όχι παιδί μου.

Μιλάει πάντα γι’ αυτά τα μπουκαλάκια που η αστυνομία διαπίστωσε ότι έκρυβαν ζαχαρόνερο. Τότε όμως τα έλεγε πεπτίδια που κάνουν τα αδύνατα – δυνατά.

– Θύμα: Τα πεπτίδια τι διαφορά έχουνε;

– Ψευτογιατρός: Είναι από ζώο.

– Θύμα: Ααα, από ζώο

– Ναι. Είναι συγκεκριμένο πράγμα, συγκεκριμένο γονίδιο το οποίο ερεθίζει το δικό σου το γονίδιο το αμινικό. Το ίδιο.

– Θύμα: Και αυτό δεν το κάνουν σε νοσοκομεία πουθενά;

– Ψευτογιατρός: Εδώ;

– Θύμα: Ναι. Όχι ε;

– Ψευτογιατρός: Όχι

– Θύμα: Γίνεται για πειραματικό σκοπό;

– Ψευτογιατρός: Έτσι θεωρείται γιατί αν το πεις πειραματικό δε σε κυνηγάει κανένας. Αν πεις κάνω θεραπεία σε κυνηγάνε.

– Θύμα: Μάλιστα.

– Ψευτογιατρός: Το κατάλαβες;

– Θύμα: Ναι.

Για να μην βρεθεί μπλεγμένος δεν θα έλεγε και δεν θα έγραφε πουθενά τη λέξη θεραπεία.

– Θύμα: Να ρωτήσει γιατρούς όμως δεν μπορεί;

– Ψευτογιατρός: Πώς δεν μπορεί;

– Θύμα: Να πει έχω έναν γιατρό που θα μου κάνει… Δεν είναι απαγορευμένη με τα ένζυμα;

– Ψευτογιατρός: Άσχετα τι είναι ρε παιδί μου. Τι γίνεται σου λέω.

Η έκπτωση και το απρόοπτο

Σε όλες τις συναντήσεις η βαρύτητα έπεφτε στο κόστος. Στην τιμή που θα κλείδωνε η συμφωνία για τη δήθεν θεραπεία. Στην κοπέλα που είχε απέναντί του ζητούσε 45.000 ευρώ και έπρεπε να την κάνει να αισθάνεται και ικανοποιημένη. Άλλοι είχαν φτάσει να πληρώσουν 30.000 ευρώ ή και περισσότερα.

– Θύμα: Δηλαδή μπορεί να του φτάσει η θεραπεία 75.000;

– Ψευτογιατρός: Αλλά αυτός ήταν χάλια. Έχει διαφορά από την φίλη σου. Η φίλη σου δεν έχει τίποτα. Δηλαδή αν συγκρίσει με αυτόν θα ήταν…

Μάλιστα για να πείσει για την εντιμότητά του, άρχισε να μιλάει για ένα απρόοπτο που τον οδήγησε σε επιστροφή χρημάτων σε ασθενή.

– Ψευτογιατρός: Τους λέω ότι έχει κάνει μετάσταση (ο καρκίνος). Όχι λέει, πήγαμε στο Metropolitan και μας είπαν ότι «δεν έχει κάνει μετάσταση αλλά φταίνε τα πεπτίδια». Τα πεπτίδια δεν φταίνε καθόλου, γιατί τα πεπτίδια είναι συστατικό, αντικαρκινικό συστατικό, δεν έχει καμία σχέση με το να μπορέσει να σου κάνει αυτή τη βλάβη, ας πούμε. Της λέω «φέρε τα πεπτίδια πίσω, ό,τι έχει απομείνει ρε παιδί μου. Ήταν να κάνει νομίζω 16, ναι 16 ήταν 3.200 € ήταν 200 ευρώ το πεπτίδιο. Δεν φταίμε καθόλου, σου έχουμε κάνει δουλειά, προχωράει η δουλειά είναι νωρίς, καρκίνος είναι δεν είναι γρίπη. Δεν έχει κάνει κακό το πεπτίδιο, πάρε τα λεφτά σου πίσω και εδώ είμαι πάλι ό,τι θέλεις.

– Ψευτογιατρός: Πες μου έναν πούστη γιατρό, στην Ελλάδα που θα έδινε πίσω λεφτά!

– Θύμα: Τα έδωσε πίσω τα πεπτίδια;

– Ψευτογιατρός: Μου έδωσε τα 8 από τα 16. Και τις έδωσα τα λεφτά της πίσω.

– Θύμα: Όλα;

– Ψευτογιατρός: Όλα! Χωρίς να της έχω κάνει ζημιά.

Από το 2006 στο σήμερα, με τον ψευτογιατρό όπως φαίνεται να συνεχίζει τη δράση του και πλέον να κατηγορείται για 5 δολοφονίες. Ασθενών που πιθανότατα τον άκουσαν να τους λέει «πως οι άλλοι γιατροί είναι κακοί».

«Πώς οι φαρμακοβιομηχανίες του βάζουν εμπόδια στην πρωτοποριακή θεραπεία για να μην χάσουν έσοδα». «Πως έχει κάνει καθηλωμένους ασθενείς να οδηγούν και να περπατούν». Και «πως πολλοί συνάδελφοί του, δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

Όλα αυτά συνέβαιναν για χρόνια. Με τον 66χρονο σήμερα να κατηγορείται μαζί με τον Γερμανό συνεργάτη του, για τις ψεύτικες ελπίδες που πουλούσαν έναντι αδρής αμοιβής.

Ψευτογιατρός: Νέες καταγγελίες θυμάτων – «Είχαμε μια ατυχία…»

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για τον τρόπο με τον οποίο εξαπατούσε τους ασθενείς τους.

«Σε έναν μήνα θα έχει τεράστια διαφορά από τώρα. Τώρα η διαφορά αυτή θα είναι ‘να μπορώ να οδηγήσω;’ Δεν το ξέρω αλλά ξέρω ότι θα έχει τεράστια διαφορά. Όπως και τώρα έχει τεράστια διαφορά από πριν έναν μήνα. Εσείς μπορεί να μην την καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά ένα χτίσιμο ενός εγκεφάλου έχει τεράστια… είναι σαν και αυτό που σου έλεγα ότι έχεις ένα λάστιχο ξεφουσκωμένο με πέντε λίβρες και δεν πάει… το κάνεις 7 λίβρες δεν πάει… (…) Στο 20 ξεκινάει να πηγαίνει», έλεγε σε μητέρα ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Και συνεχίζει:

«Στο πόσο γρήγορα θα απορροφήσει ο εγκέφαλός σου, είναι θέμα εγκεφάλου, αλλά συνήθως συμβαίνει γρήγορα. (…)Το καλοκαίρι είναι για wind surfing. Οι διαφορές σου θα είναι μεγάλες, ήδη είναι μεγάλες για αυτοάνοσο. Θα γίνεσαι συνέχεια καλύτερα».

Όταν ωστόσο ο καιρός πέρασε και δεν υπήρχε βελτίωση, η μητέρα της ασθενούς απευθύνθηκε και πάλι στον 66χρονο.

Θύμα: Ο καιρός περνάει, σημάδια δεν βλέπω τίποτα.

Ψευτογιατρός: Ναι… Καλά πάει όμως. Δυναμώνουν τα πόδια της, δυναμώνουν τα χέρια της, δυναμώνει η κίνηση…

Θύμα: Ποια δυναμώνει κύριε Τριανταφύλλου που ούτε το πιρούνι δεν μπορεί να πιάσει; Το ότι δεν μπορεί να σηκωθεί είναι πράγματα τα οποία τα έκανε και δεν τα κάνει και έχω αρχίσει και προβληματίζομαι πάρα πολύ

Στο μεταξύ, αυτή η υπεραισιοδοξία που της δώσατε από την αρχή ότι και καλά το καλοκαίρι θα είναι μία χαρά και όλα θα είναι καλά και θα αυτοεξυπηρετείται και θα πηγαίνει όπου θέλει. Όλο αυτό έχει γυρίσει μπούμερανγκ στην ψυχολογία της. Εσείς μπορεί να μην το ζείτε γιατί την βλέπετε μισή ώρα και φεύγετε. Εγώ όμως που είμαι όλη μέρα εκεί το ζω αυτό το πράγμα.

Ψευτογιατρός: Εντάξει, είχαμε την ατυχία αυτήν. Θα τη δω εγώ την Παρασκευή και θα σας πω.

Θύμα: Για πέστε μου. Αυτό το νευρικό που λέτε που θα της κάνετε τι είναι;

Ψευτογιατρός: Αυτό είναι νευρικό κύτταρο.

Θύμα: Δηλαδή; Εσείς καλά το λέτε, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή;

Ψευτογιατρός: Έτσι λέγεται. Νευρικό κύτταρο. Το κεφάλι έχει κύτταρα και έχει και νευροδιαβιβαστές. Εμείς το κύτταρο το έχουμε κάνει, θα κάνουμε τον νευροδιαβιβαστή τώρα.

Θύμα: Πόσο στοιχίζει αυτό;

Ψευτογιατρός: Θα ρωτήσω επάνω και θα σας πω. Σήμερα την είδα από εκεί. Είναι πάρα πολύ καλά.

Θύμα: Γιατί εγώ αυτές τις τελευταίες μέρες δεν την βλέπω τόσο καλά.

Ψευτογιατρός: Είναι βαριά, αισθάνεται βαριά. Και επειδή αισθάνεται βαριά αισθάνεται ότι δεν μπορεί να πάει. Της εξήγησα ότι: ‘Δεν είναι ότι δεν μπορείς να πας. Να πας μυϊκά μπορείς. Αισθάνεσαι όμως κουρασμένη. Αισθάνεσαι δηλαδή ότι είσαι βαριά. Ότι δε θέλεις. Ότι θέλεις να κοιμάσαι’

Αυτή είναι σε εισαγωγικά η παρενέργεια των πεπτιδίων αλλά έτσι πρέπει να είναι όμως, για να ξέρουμε ότι δουλεύει ο εγκέφαλος. Ότι τα απορροφάει. Της είπα ότι μετά τη θεραπεία που θα κάνουμε θα αραιώσουμε τα πεπτίδια τέσσερις εβδομάδες μετά και μετά θα γίνεται ένα την εβδομάδα. Οπότε μετά θα αρχίσεις να έχεις πολύ μεγάλη άνοδο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.