Κορωπί: Σεμινάριο Παραδοσιακής Πίτας Στην Αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών & Ανοιχτό Μικτό «Καφενείο»

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου, με σταθερή προσήλωση στους στόχους του μεταξύ των οποίων η προβολή, ανάδειξη της κουλτούρας της Ηπείρου και η αλληλεπίδρασή της με τα κατά τόπους στοιχεία της παράδοσης και πολιτισμού άλλων περιοχών της πατρίδας μας, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε ένα ζεστό, φιλικό κλίμα , δωρεάν Σεμινάριο Παραδοσιακής Πίτας, με εισηγήτριες φίλες και μέλη του συλλόγου με καταγωγή από Ήπειρο και Θεσσαλία. Οι εισηγήτριες που συμμετείχαν στο σεμινάριο ήταν οι κυρίες Ξανθή Τάμπου, Ρούλα Τόκη, Μαρία Τσιόστα , Ελένη Τσίγα και Φανή Γεωργίτση.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα του συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, Ανδριανού 111-Κορωπί.
Στο τρίωρο αυτό σεμινάριο, οι εισηγήτριες – οι ανωτέρω έμπειρες κυρίες Ξανθή Τάμπου, Ρούλα Τόκη, Μαρία Τσιόστα, Ελένη Τσίγα και Φανή Γεωργίτσησυμπράττοντας, έβαλαν η κάθε μια την εμπειρία της, το μεράκι της και τα βιώματά της και έδειξαν τον τρόπο παρασκευής της πίτας τους, καθώς και τα υλικά που χρησιμοποίησαν. Δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επιδοθούν στο άνοιγμα των φύλλων της πίτας, ίσως το πιο περίτεχνο, δημιουργικό και διασκεδαστικό σημείο του σεμιναρίου.

Οι πίτες που ετοιμάστηκαν και ψήθηκαν στο φούρνο του συλλόγου ήταν:
Γαλατόπιτες, Τυρόπιτες, Κασερόπιτες, Κολοκυθόπιτες, Κρεατόπιτες και Σπανακόπιτες.

Στο τέλος, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό «καφενείο», για άνδρες και γυναίκες, όπου πέρα από τις πίτες που ετοιμάστηκαν κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες και μη, είχαν την δυνατότητα να γευτούν νόστιμους μεζέδες αλλά και ντόπιο κρασί και τσίπουρο.

Η παρουσία νέων και σε αυτό το σεμινάριο ήταν η έκπληξη, αλλά και η ανταμοιβή των προσπαθειών του συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, ο οποίος έχει υιοθετήσει παιδοκεντρικό χαρακτήρα, αγκαλιάζοντας τα παιδιά μας και μεταδίδοντάς τους πολιτισμό και παράδοση.

Το τέλος του σεμιναρίου άφησε ικανοποιημένο το κοινό το οποίο κατάλαβε τη σημασία της ουσιαστικής επικοινωνίας, της κοινωνικής συναναστροφής μέσα από τέτοιου είδους δράσεις , της ανταλλαγής πολιτιστικών και λαογραφικών στοιχείων και πώς όλα αυτά επιδρούν στην ευημερία του ανθρώπου.

Θερμές ευχαριστίες στις έμπειρες κυρίες Ξανθή Τάμπου, Ρούλα Τόκη, Μαρία Τσιόστα, Ελένη Τσίγα και Φανή Γεωργίτσηεισηγήτριες του σεμιναρίουγια την άρτια παρουσίαση του σεμιναρίου, ήταν πλήρως διαφωτιστικές και με ζήλο για την αποστολή τους κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό που συγκεντρώθηκε.

Θερμές ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Γρίβα Θεόδωρο που μας τίμησε με την παρουσία του στην συγκεκριμένη δράση μας.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που στηρίζετε τις δράσεις μας, αλλά και όλες τις φιλανθρωπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που χωρίς την δικιά τους συνδρομή δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχία της εκδήλωσης.

Μετά τιμής
Το Δ.Σ.Του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.