Κορωπί: Στις 30 Νοεμβρίου ο πλειστηριασμός για το βιομηχανικό συγκρότημα της «Ελευθεροτυπίας» – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

Έντονο ενδιαφέρον από εγχώριες κατασκευαστικές εταιρείες αλλά και από ξένους επενδυτές προσελκύει τις τελευταίες ημέρες το βιομηχανικό συγκρότημα της «Ελευθεροτυπίας», όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές. Το συγκρότημα της Χ. Κ. Τεγόπουλος βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 30 Νοεμβρίου και είναι το τελευταίο -και το πιο σημαντικό- περιουσιακό στοιχείο της πτωχευμένης εταιρείας.

Βρίσκεται σε κομβική περιοχή στο Κορωπί στη θέση «ΝΗΣΙΖΑ ΚΑΡΕΛΑ» εντός βιομηχανικής ζώνης, σημείο που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα αρκετές επενδυτικές δραστηριότητες. Αρμόδιες πηγές εξηγούν πως το «φιλέτο» βγαίνει σε πλειστηριασμό με καλή τιμή εκκίνησης, στα 8,2 εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. πρόκειται για τον δεύτερο πλειστηριασμό).

Επίσης οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε εξαιρετική άψογη κατάσταση λόγω της συνεχούς φύλαξης, ενώ είναι επισκέψιμο από τους υποψήφιους πλειοδότες. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το ένα από τα κτίρια που βρίσκονται στο συγκρότημα, τα πιεστήρια, είχαν στοιχήσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη πράξη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της «Ελευθεροτυπίας». Προηγήθηκε η πώληση του κτιρίου της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας. Σήμερα στεγάζεται η πολυεθνική Webhelp. Είχε αγοραστεί το 2018 από την Value Τουριστική και ανακαινίστηκε πλήρως από τη Dimand, η οποία το μετέτρεψε σε υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο.

Το ακίνητο που βγαίνει σε πλειστηριασμό καλύπτει έκταση 42.097 τ.μ. και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων), κτίριο ενέργειας, ισόγειο βιομηχανικό κτίριο και διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδίκου της πτώχευσης Ευάγγελο Καρβούνη, το συγκρότημα στο Κορωπί περιλαμβάνει:

τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων) με υπόγειο, αποτελούμενο από υπόγειο επιφανείας 4.803,16 τ.μ. και πλέον τακτοποίησης εμβαδού 183,95 τ.μ., συνολικό εμβαδόν υπογείου 4.987,11 τ.μ., ισόγειο επιφανείας 4.740,46 τ.μ., α’ όροφο επιφανείας 1.490,08 τ.μ. και β’ όροφο επιφανείας 2.265,54 τ.μ. και

κτίριο ενέργειας, αποτελούμενο από υπόγειο, εμβαδού 442,00 τ.μ., και ισόγειο, εμβαδού 660,05 τ.μ., με λεβητοστάσιο, δεξαμενές πετρελαίου και χώρο Η/Ζ.

ισόγειο βιομηχανικό κτίριο, συνολικής επιφανείας 2.121,21 τ.μ.

διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου, συνολικής επιφάνειας 3.808,23 τ.μ.

κτίριο υποδοχής – φυλάκιο

216 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων στον περιβάλλοντα ακάλυπτο χώρο της ανωτέρω έκτασης.

insider.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.