Κορωπί: Βραδυφλεγείς βόμβες για πυρκαγιές τα ακαθάριστα οικόπεδα – Τι λέει ο Δήμαρχος Δ. Κιούσης (βίντεο)

Ωρολογιακή βόμβα αποτελούν τα ακαθάριστα οικόπεδα σε περιοχές υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές.

Βραδυφλεγείς βόμβες έτοιμες να εκραγούν είναι τα ακαθάριστα οικόπεδα την ώρα που μέσα στις επόμενες εβδομάδες ξεκινάει και επίσημα η αντιπυρική περίοδος.

Το MEGA έκανε αυτοψία στην βόρεια Αττική και συγκεκριμένα σε οικολογικό πάρκο στη Νέα Ερυθραία. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» είναι αποκαλυπτικές.

Σπασμένα τζάμια, πεταμένα μπάζα, κομμένα δέντρα και ξερά χόρτα διαμορφώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης στο πάρκο.

Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης έκανε λόγο για απουσία περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.

«Είναι μία δασική έκταση που την αρμοδιότητά του την έχει το δασαρχείο. Ο δήμος κάποια στιγμή ήθελε να φροντίσει αυτό το αλσύλλιο, δεν ξέρω γιατί δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν του δίνει την έγκριση το δασαρχείο να επέμβει. Ωστόσο, αυτή την κακοποιητική εικόνα που δημιουργούν οι συμπολίτες μας σε αυτούς τους χώρους, βλέπουμε παντού να πετάνε μπάζα και σκουπίδια. Είναι ότι χειρότερο για το περιβάλλον και δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση».

«Υπάρχουν περιοχές όπου υπάρχει υποχρέωση να καθαριστούν τα οικόπεδα. Αυτές οι περιοχές είναι εντός σχεδίου, τα υπόλοιπα είναι αγροτεμάχια τα εκτός σχεδίου. Εκεί υπάρχει υποχρέωση των ιδιοκτητών που έχουν τα κτίσματα μέσα σε αυτά να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα».

Όπως ανέφερε ο κος Κιούσης, ο εκάστοτε δήμος δεν μπορεί να επέμβει σε δασικές εκτάσεις παρά μόνο εάν πάρει έγκριση από το δασαρχείο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.