Κοτανίδου: Πιθανή χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής

Για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Η γιατρός ανέφερε την ανησυχία που επικρατεί μεταξύ των ειδικών για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας πως «ευτυχώς ακόμα εντατικές και νοσοκομεία μπορούν να τα καταφέρουν στην πίεση που ασκείται».

Όπως είπε, λόγω της μικρής πίεσης που ασκείται στην Αττική, αποφασίστηκε η αύξηση των κρεβατιών εντατικής θεραπείας για περιπτώσεις Covid-19.

Στο ερώτημα ποιος πρέπει να είναι ο αριθμός των κρουσμάτων για να επιβληθεί η γενικευμενή χρήση μάσκας στη χώρα, απάντησε πως «δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων για να πούμε ότι σε κάποιες περιοχές θα φοράνε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες. Θα αποφασιστεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα βρεθούμε κάποια στιγμή, αν βρεθούμε.Αν καταφέρουμε να ελέγξουμε τα πράγματα τώρα στο επίπεδο που βρίσκονται, υπάρχει πιθανότητα να μη χρειαστεί να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους».

Δείτε ακόμα:  Επίθεση με βιτριόλι: Ξεσπά ο 40χρονος που φέρεται ως «πέτρα του σκανδάλου»! «Γιατί δεν λένε την αλήθεια καμία από τις δύο πλευρές;»

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι υπάρχει πιθανότητα, να επιβληθεί το μέτρο χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, σε επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και όχι σε όλο το νομό συλλήβδην.

Ακόμα, μίλησε για την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Γι’ αυτό πήραμε μέτρα. Αν τηρηθούν σωστά δεν θα έχουμε αυξημένα κρούσματα Covid-19 αλλά και εποχιακή γρίπη. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που πήραμε να μειώσουμε και την επίπτωση σε εποχιακή γρίπη» σημείωσε.

Δείτε ακόμα:  Έχασε τον έλεγχο του ΙΧ, χτύπησε στύλο… και γυναίκα! (φωτό)

Επιπλέον, έκανε λόγο, ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και οι ειδικοί, ανησυχούν για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, γιατί ένα ποσοστό εξ’ αυτών, θα χρειαστεί κρεβάτια σε ΜΕΘ.

Αναφορικά με τον δείκτη R, τον δείκτη μεταδοτικότητας, υπογράμμισε ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται κάτω από το 1.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του 2021 θα υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο για όλο τον ελληνικό πληθυσμό.