Κούγιας για ψευτογιατρό: Παράνομη η δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Ο ποινικολόγος κατήγγειλε πως ήταν παράνομο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 66χρονου και έριξε ευθύνες στην αστυνομία – Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε πως η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος

Οποινικολόγος Αλέξης Κούγιας σχολίασε την υπόθεση του ψευτογιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο πέντε ανθρώπων, λέγοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις μεθόδους του. Οπως δήλωσε ο ίδιος, στην παρούσα φάση εκπροσωπεί τον 66χρονο ψευτογιατρό, ωστόσο δεν έχει αναλάβει την υπόθεση.

Ο ποινικολόγος κατήγγειλε πως ήταν παράνομο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 66χρονου και έριξε ευθύνες στην αστυνομία. Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε πως η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος. «Ήταν παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», δήλωσε στο MEGA.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του 66χρονου και δεν έχει συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η αστυνομία», συμπλήρωσε. «Διαδικαστικά, αφού καταθέσουν οι καταγγέλλοντες, ο τελευταίος που καλείται είναι αυτός που καταγγέλεται. Τότε παίρνει αντίγραφο της δικογραφίας, ακόμα και στην προανάκριση, και μετά δεν γίνεται καμία διαδικαστική πράξη από την αστυνομία. Δόθηκαν εντελώς παρανόμως στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις», είπε. Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ψευτογιατρού.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.