Κουνενάκη: Καμία διάθεση από τη Δημοτική Αρχή Παλλήνης, να σκύψει στα ουσιαστικά προβλήματα των σχολικών μονάδων

Καθημερινά, αποδεικνύεται οτι η σχέση της Δημοτικής Αρχής με τη σχολική κοινότητα είναι διεκπεραιωτική και διαχειριστική.

Καμμία διάθεση να σκύψει στα ουσιαστικά προβλήματα των σχολικών μονάδων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών. Καμμία διάθεση να υπερβεί τα θεσμοθετημένα πλαίσια και να κάνει το κάτι παραπάνω απ αυτά που ο νόμος με στεγνό τρόπο επιβάλει.

Δυστυχώς, είμαστε απο τους ελάχιστους Δήμους που:

✅ δεν προσφέρθηκαν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
✅ δεν δόθηκαν ταμπλέτες στου μαθητές και στις μαθήτριες που δεν είχαν την δυνατότητα να αποκτήσουν
✅ δεν προσλήφθηκε προσωπικό καθαριότητας, πέραν του εγκεκριμένου απο το Υπουργείο Εσωτερικών ( ενώ ενα μεγάλο ποσό, περίπου 140.000 ευρω, απο την επιχορήγηση του κράτους για την αντιμετώπιση του Κορονοϊού το απέδωσε στην Κοινωφελή Επιχείρηση )
✅ δεν έγιναν διαγνωστικά τέστ σε εκείνους που δεν μπορούν για διάφορους λόγους να τα κάνουν.

Σύμφωνα με την κατ ´ επανάληψη διατυπωμένη άποψη του Δημάρχου, ο Δήμος είναι υπεύθυνος μόνο για τις απολυμάνσεις και για τις δομές που εποπτεύει. Τίποτε περισσότερο!

Το θέμα, σήμερα επανήλθε, όταν οικογένεια με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γονέα, καλείται να κάνει και άλλο τεστ σε άλλο μέλος της οικογένειας, μαθητή δημοτικού σχολείου, αλλά αδυνατεί. Ο ΕΟΔΥ δεν ανταποκρίνεται, το κοντινότερο κέντρο Υγείας επίσης, τα τέστ δεν συνταγογραφούνται και η οικογένεια καλείται να καλύψει το κόστος με χρήματα που δεν έχει. Ακόμη κι όταν, υπάρχουν ενδείξεις για εξελισσόμενη συρροή κρουσμάτων στην κοινότητα, η Δημοτική αρχη προτάσσει το ποιανού αρμοδιότητα είναι…

Αν το 2012 ο Δήμαρχος συντάσσονταν με τις θεσμοθετημένες αρμοδιότητες, οι κοινωνικές δομές του Δήμου Παλλήνης, σήμερα θα ήταν ανύπαρκτες. Και σήμερα όπως και τότε, οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες είναι ακραίες. Ανεργία, αναστολές εργασίας, επιδόματα πείνας.

Σ αυτές τις ακραίες συνθήκες, η κοινωνική ευθύνη υπερέχει της θεσμοθετημένης αρμοδιότητας κι αυτό οφείλει ο Δήμαρχος, επιτέλους, να το καταλάβει. Έστω και τώρα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.