Κραυγή αγωνίας για τη μείωση του πληθυσμού της πέρδικας

Από τα πιο όμορφα πουλιά είναι επίσης και το δημοτικότερο, ενώ είναι χαρακτηριστικό το περπάτημά της Την ανησυχία του για την μείωση του πληθυσμού της πέρδικας και στην περιοχή των Λαγκαδίων, εξέφρασε ο Βαγγέλης Χουντής, κάτοικος των Λαγκαδίων, αφού τα τελευταία χρόνια η κατάσταση επιδεινώνεται και υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισής της από την περιοχή.

Να αναφέρουμε πως η πέρδικα είναι προστατευόμενο είδος πουλιού, ενώ γενικά υπάρχει μείωση πληθυσμού σε όλη τη χώρα και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Χίου, όπου συγκεντρώθηκαν 400 υπογραφές για να σταματήσει το ανεξέλεγκτο κυνήγι της πέρδικας τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση βρίσκει αντίθετους τους κυνηγούς, αλλά όπως αναφέρει και ο κ. Χουντής, θα πρέπει κάτι να γίνει, αφού αν δεν ληφθούν μέτρα θα επηρεαστεί η βιοποικιλότητα της περιοχής. Να σημειώσουμε επίσης πως εχθροί της πέρδικας δεν είναι μόνο οι κυνηγοί, αλλά και οι αλεπούδες, οι λύγκες, τα αρπακτικά πουλιά, ενώ η μείωση του πληθυσμού της οφείλεται σε ένα ποσοστό και στην μείωση της καλλιεργήσιμης γης, αφού η πέρδικα τρέφεται κατά μεγάλο μέρος με σπόρους, ενώ μπορεί να τραφεί και με έντομα, σαλιγκάρια. Πρόκειται για ένα πουλί που κελαηδά νωρίς το πρωί ή το σούρουπο.

Ακούστε αναλυτικά τι είπε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή “Ραντεβού στις πέντε” με την Ελένη Τράκα, ο κάτοικος των Λαγκαδίων Βαγγέλης Χουντής, ο οποίος έχει προβεί σε διάφορες κινήσεις ώστε να υπάρξει συλλογική δράση για την προστασία της πέρδικας.

Πηγή: drt915.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.