Κραυγή αγωνίας για την 14χρονη Δαυιδούλα

Έκκληση για βοήθεια από τους άνεργους γονείς της Δαυιδούλας που πάσχει από εγκεφαλοπάθεια και η κατάστασή της έχει χειροτερέψει…

Την υποστήριξη των συμπολιτών της χρειάζεται η 14χρονη Δαυιδούλα Σταυράκη από την Πάτρα, ώστε να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια και ποιότητα. Από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο η άτυχη μικρούλα βιώνει μια πρωτοφανή περιπέτεια υγείας, η οποία έχει αναδειχθεί πολλές φορές από την «Εspresso».

Το κορίτσι πάσχει από φαρμακανθεκτική εγκεφαλοπάθεια, υποφέροντας από σπασμούς που της έχουν διαλύσει το νευρικό σύστημα, ενώ της έχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα. Για να αντιμετωπίσει τη βεβαρημένη κατάστασή της, χρειάζεται να παίρνει αρκετά φάρμακα που είναι ιδιαίτερα ισχυρά.

«Τώρα η κατάστασή της έχει χειροτερέψει. Τα ποδαράκια της έχουν στραβώσει στο κάτω μέρος. Οι πατούσες της κάνουν μια κλίση. Υστερα από την εξέταση που κάναμε για την οστική πυκνότητα, το παιδί διαγνώστηκε με οστεοπόρωση. Μας είπαν ότι θέλει γυμναστική σε πισίνα και φυσικοθεραπείες και όλα αυτά κοστίζουν» λέει στην «Espresso» o πατέρας της μικρής, Αντώνης.

Η οικογένεια τα βγάζει δύσκολα πέρα, καθώς τόσο ο κ. Σταυράκης όσο και η σύζυγός του είναι άνεργοι εδώ και αρκετά χρόνια. Πρόσφατα, ο πατέρας της Δαυιδούλας υπέβαλε διάφορες αιτήσεις για εργασία στην πόλη όπου διαμένει, την Πάτρα, όμως δίχως επιτυχία. Τον περασμένο Ιανουάριο η 14χρονη έκανε ένα σοβαρό χειρουργείο στο Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» για να αλλάξει βαλβίδα στον εγκέφαλο.

«Από τους σπασμούς που κάνει το παιδί, άλλαξαν οι πιέσεις στον εγκέφαλο και υπήρχε εγκεφαλικό υγρό το οποίο δεν έφευγε από κάπου. Το παιδί έπεσε σε κώμα, έγινε ληθαργικό και σιγά σιγά “έφευγε”. Τώρα με τη βαλβίδα το υγρό πηγαίνει στην κοιλιά» περιέγραψε ο κ. Σταυράκης.

Δυστυχώς, τον περασμένο Απρίλιο η 14χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Ρίου, γιατί κόλλησε κορονοϊό. Μάλιστα, όπως λέει ο πατέρας της, παραλίγο να χρειαστεί να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γιατί η υγεία της ήταν σε άσχημη κατάσταση, καθώς είναι παιδί με ειδικές ανάγκες.

Οποιος επιθυμεί να βοηθήσει την οικογένεια μπορεί να προσφέρει χρήματα στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: ΙΒΑΝ GR 4801711290006129010138323 (Τράπεζα Πειραιώς). Επίσης, όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει εργασία στον πατέρα της Δαυιδούλας στην περιοχή της Πάτρας μπορεί να επικοινωνήσει στον τηλεφωνικό αριθμό 2130170400.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.