Κραυγή απόγνωσης από τους γονείς της Ολγας που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της – «Περνάμε έναν Γολγοθά»

Μάχη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» δίνει η Ολγα Δημητρακοπούλου, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη τον Ιανουάριο του 2022.

Η γυναίκα δεν έχει ακόμα επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνη της από τα χτυπήματα που δέχτηκε στα πλευρά από τον 48χρονο πρωταθλητή τζούντο που έχει προφυλακιστεί.

Ο 46χρονος δράστης, αφού ξυλοκόπησε βάναυσα την κοπέλα, έφυγε από το σημείο για να παραδοθεί στην αστυνομία τέσσερις ημέρες μετά.

Εκκληση από τους γονείς της

Οι γονείς της Ολγας, Ευάγγελος και Λίτσα, απευθύνουν έκκληση για βοήθεια προκειμένου η 40χρονη να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν.

«Ελπίζω να γίνει καλά το παιδί μου γι αυτό ζητάω οικονομική βοήθεια από τον κόσμο, αν μπορεί να μας στηρίξει παρά τις δυσκολίες και τις συνθήκες» λέει ο κ. Ευάγγελος στο STAR.

«Είναι ακόμα χάλια. Είναι σε δωμάτιο στον Ευαγγελισμό και θα την κρατήσουν μέχρι να βρούμε κέντρο αποκατάστασης. Ζητούν πολλά λεφτά. Βρήκαμε ένα στη γειτονιά μας και θα την πάμε μάλλον εκεί».

«Περνάμε έναν Γολγοθά. Μεγαλώσαμε και τα τρία παιδιά μας με στερήσεις και αυτή τη στιγμή είναι σαν ζωντανή νεκρή. Δεν μιλάει, δεν κουνιέται, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνη της. Θέλουμε κάποιο κέντρο. Μιλήσαμε και στην υπουργό αλλά δεν έγινε κάτι. Την απορρίψανε σε κάποιο κέντρο που πήγαμε τώρα. Εκτός αυτού πληρώνουμε και την αποκλειστική που είναι δημόσια νοσοκομεία, πληρώνουμε και φάρμακα, πάνες. 2.000 και πάνε για την αποκλειστική κάθε μήνα» είπε από την πλευρά της η κ. Λίτσα.

Ο 46χρονος δεν επικοινώνησε με την οικογένεια για να βοηθήσει έστω και οικονομικά, σύμφωνα με την ίδια. «Αυτός ήταν ένα τέρας, δεν ήταν άνθρωπος. Μας βοήθησε ο Δήμος σε συνεργασία με τον κ. Σεφερλή. Πήραμε κάποια χρήματα τον Αύγουστο και χρωστούσαμε».

«Την απέρριψαν από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης επειδή θέλει αυξημένη φροντίδα»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας της Ολγας τόνισε πως «μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Από τύχη αυτή η γυναίκα ακόμα ζει. Εδώ και 8 μήνες είναι σχεδόν φυτό. Τον τελευταίο καιρό ανταποκρίνεται στο βλέμμα χωρίς όμως να μπορεί ούτε να κουνηθεί, ούτε να μιλήσει. Μιλάμε για έναν Γολγοθά. Το θέμα έχει δύο όψεις, την νομική πλευρά και την κοινωνική. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση και η εκάστοτε κυβέρνηση αν δεν χρησιμοποιεί μόνο ρηματικά εκφράσεις με πανηγυρικό τρόπο θα πρέπει εμπράκτως στα θύματα να σταθεί αρωγός.

»Η Ολγα έχει απορριφθεί από τρία δημόσια κέντρα αποκατάστασης. Η Ολγα έχει υποστεί τραχειοστομία επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τη βαναυσότητα των τραυμάτων της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται αυξημένη φροντίδα για να μπορέσει να αποκατασταθεί ένα τμήμα της υγείας της. Η αυξημένη φροντίδα σημαίνει αυξημένη ευθύνη και έρχονται τα δημόσια κέντρα αποκατάστασης και το απορρίπτουν αυτό».

in.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.