Κριστιάνιο Ρονάλντο: Δέχθηκε ομαδική αγωγή για παραπλάνηση επενδυτών μέσω κρυπτονομισμάτων που διεκδικούν μυθική αποζημίωση

Αντιμέτωπος με νέους, όσο και εντελώς απρόβλεπτους μπελάδες βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο και τα προβλήματα του εδράζουν και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκεί όπου μόλις πριν από λίγες ημέρες ξεμπέρδεψε οριστικά (;) με την κατηγορία βιασμού της Καθριν Μαγιόργκα, τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ομαδική αγωγή εξαπατημένων επενδυτών στον… σκοτεινό κόσμο των κρυοπτονομισμάτων.

Τι σχέση έχει ο CR7 με τα ψηφιακά νομίσματα; Από τον Ιούνιο του 2022 ο Πορτογάλος είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο επιθετικό μάρκετινγκ της εταιρίας Binance, που είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Η εταιρία που ίδρυσε ο Κινέζος Τσανγκπενγκ Ζάο, γιγαντώθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα (εκμεταλλευόμενη τη φρενίτιδα που επικράτησε την προηγούμενη διετία για τα κρυπτονομίσματα), αλλά γρήγορα βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών…

Κι οι έρευνες έφεραν στην επιφάνεια σωρεία παραβάσεων με αποτέλεσμα ενόσω ακόμη η δίκη στις ΗΠΑ να είναι σε εξέλιξη, ο Ζάο έχει ήδη παραδεχθεί την ενοχή του «για παραβίαση των αμερικανικών νόμων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» και αποτελεί παρελθόν από την εταιρεία που ίδρυσε.

Παράλληλα η Binace μετά την ομολογία παραβίασης των νόμων, έχει ήδη συμφωνήσει να καταβάλει αποζημιώσεις 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,92 δισεκατομμυρίων ευρώ) και είναι πολύ πιθανό το συγκεκριμένο ποσό να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Γιατί κατηγορούν τον Ρονάλντο

Ωστόσο μια ομάδα εξαπατημένων επενδυτών, η οποία είχε βάλει τα χρήματα της να NFT’s του Ρονάλντο (τα οποία διαφήμιζε μέσω της γενικότερης συνεργασίας του με την Binance) ακούγοντας τον ίδιο να τους παρακινεί να «ενταχθούν στην κοινότητα και την πλατφόρμα της Binace» αποφάσισε να κινηθεί και εναντίον του καταθέτοντας ομαδική αγωγή μέσω της οποίας διεκδικούν αποζημίωση μαμούθ ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (920 εκατ. ευρώ).

Η συνεργασία του Ρονάλντο με την εταιρία είναι ενεργή, αλλά οι μηνυτές ασχολούνται με τα όσα έχουν συμβεί τους προηγούμενους μήνες όπου ο άσος της Αλ Ναστ σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή «προώθησε, βοήθησε και/ή συμμετείχε ενεργά στην προσφορά και πώληση μη καταχωρημένων τίτλων σε συντονισμό με την Binance».

Στη συνέχεια τονίζουν πως ο CR7 συμμετείχε σε «…μια διαρκή και επιθετική εκστρατεία προώθησης και διαφήμισης για την Binance», με τους ενάγοντες να υποστηρίζουν ότι η δημοτικότητα του ποδοσφαιριστή-που έχει 110,3 εκατομμύρια ακολούθους στο X (πρώην Twitter) και επιπλέον 613 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram- βοήθησε στην αύξηση της βάσης χρηστών της Binance.

Στα στοιχεία που παρατίθενται από την πλευρά των ανθρώπων που κατέθεσαν την αγωγή τονίζεται ότι τα NTF’s του Ρονάλντο εξαντλήθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και την επόμενη εβδομάδα οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο γύρω από την εταιρία παρουσίασαν αύξηση 500%!

Επίσης οι καταγγέλοντες θεωρούν ότι «ως αμειβόμενος εκπρόσωπος, θα έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει τυχόν πληρωμές που έλαβε για την προώθηση κρυπτονομισμάτων, όπως επιβάλλουν οι κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ», αφήνοντας αιχμές και για φοροδιαφυγή.

Ωστόσο παρά τη σοβαρότητα των κατηγοριών, ο Ρονάλντο δεν φαίνεται να ασχολείται ιδιαίτερα καθώς την περασμένη εβδομάδα ανέβασε ένα βίντεο με διαγωνισμό μέσω της Binacce στο οποίο καλούσε τους ακολούθους του να συμμετάσχουν…

Promo_binance2

protothema.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.