Ξανά εκλογές σε διπλανό Δήμο από το Πικέρμι; Τι συνέβη

Δεν γνωρίζω εάν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο και τι ισχύει για την επόμενη ημέρα. Πάντως, τα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Πεντέλης θα περάσουν στην… ιστορία και έχουν προκαλέσει αρκετά ερωτήματα.

Οπως είναι γνωστό εκεί έχει καταθέσει ένσταση για επανακαταμέτρηση ψήφων ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης και κατέκτησε, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, την τρίτη θέση, με διαφορά μόλις δύο ψήφων από τη Νατάσσα Κοσμοπούλου.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου δείχνουν τη Νατάσα Κοσμοπούλου στη δεύτερη θέση με 3.322 ψήφους και ποσοστό 22,80%, ενώ τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου στην τρίτη θέση με 3.320 και ποσοστό 22,78%. Αποτέλεσμα, στον δεύτερο γύρο να πάνε οι: Δήμητρα Κεχαγιά και Αναστασία Κοσμοπούλου.

Τη δεύτερη Κυριακή, νέα δήμαρχος Πεντέλης εξελέγη η Νατάσα Κοσμοπούλου, καθώς μετά την τελική καταμέτρηση των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής 15 Οκτωβρίου ο συνδυασμός «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» έλαβε ποσοστό 53,33% (5.529 ψήφοι) έναντι 46,67% της «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ» με υποψήφια δήμαρχο τη Δήμητρα Κεχαγιά που έλαβε 4.839 ψήφους. Η νέα διοικούσα παράταξη θα καταλάβει 17 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και η μείζονα αντιπολίτευση 5 έδρες.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μόλις το 41,16% των δημοτών επισκέφτηκε ένα από τα 54 εκλογικά τμήματα του Δήμου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν σε 10.368 (ποσοστό 93,88%) τα άκυρα σε 313 (2,83%) και τα λευκά σε 363 (3,29%).

Εως εδώ όλα καλά και όλα ωραία. Εάν όμως γίνει δεκτή η ένσταση του Παπακωνσταντίνου, η νυν δήμαρχος θα είναι τρίτη και η εκλογή της άκυρη, καθώς δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής. «Μπάχαλο» κανονικό, την ώρα μάλιστα που η νέα δήμαρχος από 1-1-24 αναλαμβάνει και οι όποιες αποφάσεις της μπορεί να βρεθούν στον… αέρα. Οσο για το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να ξαναστήσει κάλπες!

Από τη στήλη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.